Maszkban és kesztyűben dolgoznak az eladók ebben a szombathelyi húsboltban saját és a vásárlók egészségének védelmében. Erre az üzletre is érvényes az a rendelkezés, hogy 9-12 óra között csak a 65 év felettiek jöhetnek be, emiatt a reggeli időszakban hosszú sorok kígyóztak a bolt előtt, miközben bent hárman is kiszolgálták a vevőket. Napok óta tart a húsvéti sonka vásárlási roham.
Babati Veronika – ügyvezető igazgató, Babati és Társa Kft.
„Ugyanúgy viszik a hagyományos érlelésű sonkákat, továbbra is keresik a minőséget. Mi kitartunk emellett. Most korlátozva vannak a vásárlók, mert nem tudnak úgy menni, ahogy szeretnének az időkorlát miatt, azt azért megérezzük, de ettől függetlenül mindenki vásárolja a kis sonkáját.”
Janzsó Gyöngyi a házi jellegű sonkára esküszik, tarját vásárolt, amit saját recept szerint készít el.
Janzsó Gyöngyi
Megfőzöm jó sok fokhagymával, babérlevéllel, fűszerekkel, és utána egy kicsit, nagyon picit átsütöm.
A járvány miatt a nagy családi összejöveteleket mellőzni érdemes, valószínűleg kevesebben ülnek majd az ünnepi asztaloknál. Ebben a boltban azt mondják, nem érzik, hogy emiatt kisebb mennyiséget vennének a vásárlók. A csütörtök reggeli és délutáni roham után várhatóan még az ünnep előtti utolsó napon, szombaton is nagyon sokan keresik még a húsvéti hagyományos füstölt árut.