Hírek

Hitelesített magyar rekord született Bükön

2024. augusztus 23., 10:08

Hitelesített magyar rekord született Bükön, ahol 1534 perc alatt 11 kvízfordulót játszott végig 21 csapat, köztük szombathelyiek is. Összesen 660 kérdésre adtak választ a játékosok, akik - több mint kétszázan - mindannyian Guinness-rekorderek lettek.

Hitelesített magyar rekord született Bükön

Augusztus 16-án délután 25 órás kvízre felszerelkezve gyülekeztek a csapatok tagjai a büki sportcsarnokban. Két éve rendszeresek és azóta is töretlenül népszerűek a kvízestek Bükön, innen jött a rekordkísérlet ötlete. A kvízestek megszokott menetrendje szerint játszottak a rekordkísérlet alkalmával: feleletválasztós, képes és hangos kérdések, zsákbamacska, sor(s)fordító feladvány is volt a két–két és fél órás etapok során. Ezúttal nem volt mindegy az sem, hogy pontosan hányan ülnek az asztaloknál: a Magyar Rekordok regisztrátora az első perctől figyelte a rekordkísérletet. Ezek a képek pedig már szombaton, 25 órával a kezdés után készültek. A szabályosan betartott utolsó szünet után nem sokkal letelt a rekordra tervezett idő.

“Hat, öt, négy, három, kettő, egy – taps.”

Így, tapsviharral ünnepeltek, hogy elérték a 25 órás folyamatos játékot, de nem hagyták félbe a megkezdett kört. Volt, aki a rekordkísérlet minden játékkörének részese volt.
 

Gergó Judit – játékos
“Én még fárasztónak sem érzem, szerintem vitt mindenkit az adrenalin. Tegnap 4 órakor kezdtünk és ma 6 órakor végeztünk, ebből 17 órától 18 óráig ment el az a 25 óra, folyamatosan játszottunk, tízperces szünetek voltak, csak annyi volt a váltási lehetőség, amíg csapattagokat cseréltünk.”
A hivatalos országos rekord 1534 percnyi játék lett, a rekord hosszú büki kvízjátékot pedig szombathelyi csapat nyerte.

Tiba Imre – kvízmester
“De még egyszer gratulálunk a „Mindenki szombathelyi” csapatának, akik megnyerték a 11 feladatsorból álló, maratoni, Guinness-rekordot eredményező kvízjátékot.”
A játékosok a napokban valószínűleg nem várnak több kérdést, de amint regenerálódnak, lehet, hogy vállalkoznak a saját rekordjuk megdöntésére.