Hírek

Hazai medencében bizonyítottak az AVUS korosztályos vízilabdázói

2024. április 17., 18:37

Hazai medencében bizonyítottak az AVUS korosztályos vízilabdázói a hétvégén. A Debrecen elleni összecsapáson csak a serdülők szenvedtek minimális különbséggel vereséget, a gyermek és az ifjúsági csapat magabiztosan győzött.

Hazai medencében bizonyítottak az AVUS korosztályos vízilabdázói

Hétről-hétre keményen dolgoznak az AVUS korosztályos vízilabdázói, akik több csapatban is játszanak. A szombathelyi utánpótlásképző egyesület megannyi tehetséges pólóst nevelt ki, akik már a felnőttek között, a legmagasabb osztályban szintén bizonyítottak. A legutóbbi hétvégén az aligátorok a Cívis Vízilabda Sportegyesületet csapatait fogadták. A gyermek, a serdülő és az ifjúsági együttesben több olyan játékos is vízbe szállt, akik az idősebbek között is szerepelnek. Kezdésként a serdülők 8-7-es vereséget szenvedtek, a gyermek csapat azonban 10:8-ra nyerni tudott. A győzelemhez a 14 éves Nagy Levente fontos góllal járult hozzá.

Nagy Levente - játékos, AVUS

Nagyjából öt éves korom óta vízilabdázó szerettem volna lenni és első osztály óta vízilabdázom, ami azt jelenti, hogy hét éve. A célom mindenképpen először akár korosztályos válogatottban bent lenni, világversenyre kijutni, aztán majd nyilván később akár a felnőtt válogatottban.

A játéknap zárómérkőzését az ifjúsági csapat vívta a debreceniekkel. A szombathelyiek egyetlen vereséget szenvedtek a középszakaszban, így ezúttal is győzelemre pályáztak. Az aligátorok gyorsan érvényesítették akaratukat, és pontosabb, gyorsabb játékkal rukkoltak ki, ráadásul a kapuk előtt is eredményesek voltak. Az AVUS támadásai rendre góllal értek véget, védekezésben pedig a kemény és határozott emberfogás hatékony fegyvernek bizonyult. Péter Imre tanítványai már a nagyszünetre eldöntötték a találkozót, így a második félidőben valamennyi játékos bizonyítási lehetőséget kapott. A tehetséges pólósok a szokatlan felállás ellenére sem torpantak meg és valamennyi negyedet megnyerve, 21-9-es sikert értek el. Most hétvégén ismét hazai medencében bizonyíthatnak az AVUS korosztályos csapatai, ezúttal a Kecskeméti Sportiskola ellen.