Harmonikaszó mellett sültek a különböző finomságok a Termelői Piacon.
Húsokat, kolbászt, szalonnát és zöldségféléket készítettek grillen.
Az új kezdeményezés után sokan érdeklődtek, az ínycsiklandozó ételeket pedig a legtöbb arra járó meg is kóstolta.
Kányási Lajosné
"Nagyon szeretem, kávézni is mindig ide járunk, hát most nagyon felséges, finom kaját csinált a Karcsi."
Lancsák Károly séf forgatta húslapátot, aki elárulta nekünk, hogy mi a jó grillételek titka.
Lancsák Károly - séf
"A titka a jó pácolás a gyors sütés és a gyors fogyasztás. Gyorsan sütjük, gyorsan esszük, és hosszan pácoljuk, és ennyi volt."
A fogások helyi alapanyagból készültek.
Varga-Horváth Szilvia - szervező, Pannon Helyi Termék Termelői Piac
"A helyi termelőknek a termékeit ők ajánlották föl, és ebből készülnek grillételek. Grilltál, grill kolbász, császárszalonna, grillzöldségek, kenyér."
A húsféléket egy rábapatyi termelő ajánlotta fel.
Desits Zoltán termelő
"Itt vagyok a piacon kezdetek óta, hozom ide a kis termékeimet, amit otthon előállítunk. A mai nap egy különlges esemény. Saját készítésű ételeket lehet fogyasztani a piacon, ez egy új kezdeményezés."
Ha valaki megszomjazott a grilltál után, különleges italokat is kóstolhatott.
Pogács-Iván Mónika - termelő
"Mivel ugye grillételeket szolgálnak fel most, és a kenyér ünnepét tartjuk, ezért úgy gondoltuk, hogy a termékeinkkel tudunk csatlakozni ehhez a nagyon jó kezdeményezéshez."
A Termelői Piac csütörtökön délutánonként várja a vásárlókat, extra programjaikról Facebook-oldalukon lehet tájékozódni.
Hírek
Grilldélután
A termelői piac termékeiből készült grillételeket lehetett kóstolni a Vásárcsarnok mellett tegnap, amelyekhez omlós kovászos kenyér is járt. Az esemény a kenyér ünnepéhez kapcsolódott.