14 csapat nevezett, de az eső többeket elriasztott, így végül kilenc bográcsban készültek az ételek a hétvégi médiafőzésen. A program jó hangulatban telt, ez is volt a cél.
Komondi Péter - szervező
"A célja változatlanul az, hogy a média és a politikai pártok egymásra találjanak és a vérzivataros időkben kibéküljenek."
Nemcsak a pártok és a média képviselői főztek, az evangélikus, a református egyház és a zsidó hitközség tagjai is beneveztek egy-egy hagyományos magyar étekkel. A Szombathelyi Televízió bográcsában halétel rotyogott.
Czékus Károly
"Bajai halászlevet főztünk amúrból és pontyból, tésztával tálaltuk."
A szakértő zsűri pontozta az ételek ízét, tájjellegét, de még a csapatok hangulatát is.
Vágó István - zsűritag
"Imádom az ételeket, a gasztronómia legnagyobb híve vagyok, és itt olyan ételeket kóstolhattam, amilyeneket csak nagyon régen életemben."
A győzelmet végül az evangélikus egyházközség tárkonyos csirkéje szerezte meg.
Csépai László
"Ez egy 1710-ből származó, Békés megyei recept, amit régi ismerőseim a leváltárból bányásztak elő."
Televíziónk halászléjét a zsűri különdíjjal jutalmazta.