Hírek

Gasztrocsata a múzeumfaluban

2010. szeptember 06., 10:45
Birkapörkölt, halászlé, székelykáposzta - igazi magyaros ételek készültek az idei médiafőzésen. A Vasi Múzeumfaluban 9. alkalommal megrendezett főzőversenyen nemcsak a sajtó munkatársai, hanem egyházak, pártok, sportegyesületek képviselői is fakanalat ragadtak.
Gasztrocsata a múzeumfaluban

14 csapat nevezett, de az eső többeket elriasztott, így végül kilenc bográcsban készültek az ételek a hétvégi médiafőzésen. A program jó hangulatban telt, ez is volt a cél.

Komondi Péter - szervező
"A célja változatlanul az, hogy a média és a politikai pártok egymásra találjanak és a vérzivataros időkben kibéküljenek."

Nemcsak a pártok és a média képviselői főztek, az evangélikus, a református egyház és a zsidó hitközség tagjai is beneveztek egy-egy hagyományos magyar étekkel. A Szombathelyi Televízió bográcsában halétel rotyogott.

Czékus Károly
"Bajai halászlevet főztünk amúrból és pontyból, tésztával tálaltuk."

A szakértő zsűri pontozta az ételek ízét, tájjellegét, de még a csapatok hangulatát is.

Vágó István - zsűritag
"Imádom az ételeket, a gasztronómia legnagyobb híve vagyok, és itt olyan ételeket kóstolhattam, amilyeneket csak nagyon régen életemben."

A győzelmet végül az evangélikus egyházközség tárkonyos csirkéje szerezte meg.

Csépai László
"Ez egy 1710-ből származó, Békés megyei recept, amit régi ismerőseim a leváltárból bányásztak elő."

Televíziónk halászléjét a zsűri különdíjjal jutalmazta.