Hírek

Formálódik a Falco KC Szombathely kerete

2024. július 11., 12:29

Formálódik a Falco KC Szombathely kerete, a címvédő csapat gerince együtt marad a 2024/2025-ös idényre is. Ráadásul minőségi igazolásokkal erősítenek a sárga-feketék. Visszatér nevelő egyesületébe Váradi Benedek és Bognár Kristóf, és újabb légiós is érkezik.

Formálódik a Falco KC Szombathely kerete

Kiválóan szerepelt a legutóbbi idényben a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese. A Magyar Kupa kiírásban bronzérmet szereztek Perl Zoltánék, viszont az NB I-es pontvadászatot magabiztos teljesítménnyel megnyerték. Ezzel zsinórban ötödik, összességében pedig hatodik elsőségüket ünnepelhették a vasi sárga-feketék. A játékosok megérdemelt pihenésüket töltik, azonban a háttérben gőzerővel dolgozik a szakmai stáb, hogy ütőképes kerettel fussanak neki a következő szezonnak. Gráczer György vezette klub előrelátó volt, és sikerrel tartotta egyben a csapat gerincét.

Gráczer György - elnök, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
- Még februárban kezdtük el a következő csapatának a kiépítését. Perl Zolinak, Keller Ákosnak, Pongó Marcellnek, Tanoh-Dez Andrásnak, a kölcsönből visszatérő Sövegjártó Ábelnek van élő szerződése. S a légiósok közül - nagy örömünkre - Matthew Tiby is elfogadta a következő szezonra szóló szerződést és ami a legfontosabb, hogy a vezetőedzőnk, Milos Konakov is élő szerződéssel rendelkezik.  

Az elmúlt napokban egymást érték a jó hírek, hiszen nagy tapasztalatokkal rendelkező, válogatott kosarasokkal sikerült megállapodni. Visszatér egykori sikerei helyszínére Bognár Kristóf, aki Szombathelyen kezdte a pályafutását. A 30 éves kosaras tagja volt a 2016/17-ben bajnoki ezüstérmes csapatnak is, a DEAC-nál és a Szegednél töltött időt követően ölti magára ismét a sárga-fekete szerelést. Lengyel bajnoki címmel a zsebében tér vissza nevelő egyesületébe Váradi Benedek. A válogatott irányítója, a Falco korábbi csapatkapitánya két idegenbeli idényt követően írt alá Szombathelyre. A palánk alatt is erősített a címvédő: ötös posztra érkezik Litvániából Nikola Popovic. Megtörtént a Bajnokok Ligája sorsolás is: az első fordulót október 2-án és 3-án rendezik. A Falco a lengyel Slask Wroclaw, az olasz Reggiana valamint a litván Rytas Vilnius együttesével néz majd farkasszemet.