Hírek

Finisben van a 800 millió forint értékű útfelújítási program Szombathelyen

2024. május 15., 18:47

Finisben tart a 800 millió forint értékű útfelújítási program Szombathelyen. Önkormányzati forrásból összesen 9 rossz állapotú utca és útszakasz újul meg a városban, jó részével már végeztek is a kivitelezők.

Finisben van a 800 millió forint értékű útfelújítási program Szombathelyen

A napokban átadták a forgalomnak a Kenderesi utcát. 83 millió forintból egy kilométer hosszan megújult a burkolat, biztonságosabbá vált a közlekedés az autók és a kerékpárosok számára is. Két ütemben zárták le az utcát néhány napra, emiatt a Kárpáti Kelemen utcában nőtt meg az átmenő forgalom, most már az ott élők is fellélegezhetnek.

Elkészült a prof. dr. István Lajos körút új burkolata is, ráfért már a felújítás a nagy forgalmat bonyolító szakaszra. Az útburkolati jeleket már felfestették, a következő napokban még járdajavítási munkát végez a kivitelező. A Bartók Béla körút Paragvári és Hazatius Ferenc utca közötti szakaszán ugyancsak végzett a kivitelező, itt még a kapubejárókat kell rendbe hozni. E két szakaszt érintő beruházás 95 millió forintba került.

40 millió forintból újult meg az Akacs Mihály utca Szűrcsapó és Hargita utca közötti szakasza, a lakók régi vágya valósult meg ezzel. Új szegélyköveket raktak le, vízelvezető aknákat építettek be, és a kapubejárókat is felújították.

A korábbi csapadékvíz-elvezetési beruházásban érintett négy oladi utca közül a Dozmat utca nemrég megújult, most pedig a Bárdos Alice utcát is teljeskörűen rendbe hozták az útfelújítási program keretében.

A Rumi út Csititói benzinkúttól a mozaik kereszteződésig húzódó 650 méter hosszú, rendkívül rossz állapotú szakasza is megújult már. Szintbe helyezték az itt található 18 aknafedelet, felfestették a burkolati jeleket. A tervek között szerepel, hogy jövőre a Rumi út szöllősi vasútállomásig tartó szakaszát is fejlesztenék.

Végzett a kivitelező a Csaba utca felújításával: a Tátika utcai kereszteződéstől szinte teljes hosszában megújult a burkolat ott, ahol szükség volt rá. A csapadékvíz-elvezető rendszer folyókáival van még hátra egy kis munka, ezért 30 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. A napokban a Vásártér utcai kereszteződésben is felfestették a gyalogátkelőhelyet és az útburkolati jeleket.

Korábban már a Bocskai István körút és a Brenner Tóbiás körút Kálvária és Nárai utca közötti szakasza is megújult. A TOP Plusz fejlesztési keretből a jövőben 8,5 milliárd forintot szánnának útfelújításra.