Kiss József
“Bátor vagyok, de fagyiban csak a vanília, de itt ilyen finom, valódi gyümölcs ízek vannak, és itt a meggy és a málna a választott ízek és nagyon jól döntöttem.”
Van, aki a gombócosra és van, aki a tekerősre esküszik.
Finta Péter
“Ezt a tekerőst szeretem jobban, ez puhább, jobb ízű, finom. És tényleg Gércéről jöttünk idáig, hogy megkóstolhassuk ezt a fagyit ismét.”
A városban olyan fagyizót is találunk. ahol mindenki magát szolgálhatja ki, ami plusz élményt jelenthet, még akkor is, ha nem tökéletes a végeredmény.
Lakics Eszter
“Elég jó, mert mi tudjuk szabályozni, hogy mennyit együnk és nem a pultosok adják. ”
A fagylaltok ízesítésének sokszor csak a kreativitás szab határt. A bátrabbak a látszólag össze nem illő ízkombinációkat is kipróbálják, de a közkedvelt ízek minden szezonban visszatérnek. A minőségi alapanyag igazán fontos.
Tóth Zoltán - üzletvezető, Deck Stég Bistro
“A pisztáciánk az Bronte-ból érkezik olasz, a piemonte mogyorót használunk a sós mogyoróhoz, ezek a sós ízek most nagyon-nagyob kedveltek. Azokat így azt mondanám, hogy azokat itt nálunk előszeretettel, az ilyen kis zászlóshajó is.”
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 1998 óta minden évben megszervezi szakmai versenyt.
Hírek
Fagyi körkép
A nyár kedvenc édessége a hűsítő fagylalt, hódolói nagy választéknak örvendhetnek Szombathelyen is. A korábbi nagy klasszikusok, mint vanília, csokoládé, citrom, most is a dobogó tetején állnak.