Javában tart már az eperszezon. Ezen a Szombathely melletti kéthektáros földterületen már napok óta nagy a forgalom - bőveb terem az epe.
Marosiné Parcsami Edit - őstermelő
“Hát idén azt hiszem, megúsztuk a fagyokat. A legelső virágok közül fagyott el, utána már nem volt gond. Majdnem, hogy kedvező volt, mert napsütéses meleg és azért eső is volt rá.”
Egyre többen vannak, akik rendszeresen a Szedd magad akcióban szerzik be a lekvárnak, szörpnek való gyümölcsöket. Általában több kilónyi eper kerül a kosarakba.
Jádai Józsefné
“Hát ez most megmosom szépen, habbal megesszük, mert ez kicsi, de aztán én jövök egy nagy vödörre, azt teleszedem és azt befőzöm.”
Porcsin Bence
“Próbálunk összeszedni olyan 10 kilót,és hát valószínüleg lekvár, illetve süteménybe is nagyon jó lesz. “
Sokan a kedvező ár miatt választják a Szedd magad akciót. A boltban vagy piacon megvásárolható eperhez képest itt általában féláron, vagy még ennél is kedvezőbben juthatnak a friss gyümölcshöz.
Stankofszki Endre
“Most megmodom őszintén, én nem szeretek kijönni epret szedni, de hát, hogy mondjam a szükség törvényt bont. Az idén nagyon drága még a nagy áruházakban is az eper.”
Az eperszezon várhatóan június végéig tart, addig - különösen ha jó az idő - folyamatosan szedhető a termés az eperföldeken.