Hírek

Elkezdődtek a nyári gyakorlatok

2020. június 18., 13:53

Javában sülnek a kalácsok az Élelmiszeripari iskola tanműhelyében - ezeket a diákok készítik. A szokásosnál (05:29)szigorúbb higiéniai követelmények mellett kezdték el a nyári gyakorlatukat a pék, pék-cukrász és édesipari termékgyártó tanulók.

Elkezdődtek a nyári gyakorlatok

Szibler Dávid - tanuló
“”Süteményt csináltunk, most éppen a töltés folyamata zajlik, hát, nem a kedvenc süteményem, nem szoktam enni igazándiból, legnehezebb része talán a töltés, kinyomni még könnyű, megsütni is, de a töltés nagyon pepecs munka!”

A tanárok most kicsit szigorúbbak velük, nagyobb a követelmény.

Kondics Ferenc - igazgató, Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
“Az a három hónap, ami kiesett a gyakrolatból, ezt most az oktatók egy kicsit érzik, úgyhogy itt az összefüggő nyári gyakorlat most nemcsak arról fog szólni, hogy azt a követelményt teljesítsék, ami erre a nyári gyakorlatra ki van írva, hanem egy kicsit próbálják pótolni azokat a kimaradt hónapokat, amik itt a tavasszal elvesztek a tanulók számára valamilyen szinten.”

Reggel hatkor érkeztek a fiatalok, 40-45 tanuló dolgozik, több csoportban: a pékműhelyben és a cukrászaton.

Németh Endre - tanműhelyvezető - Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
“Itt a pékség látható, éppen most kalácsot fonnak, gyakorolnak, ez hozzátartozik a mindennapokhoz, hogy könnyebben és gyorsabban menjen a munka.”

A tanműhelyben a szokott minőségben készülnek a termékek, a szaktanárok felügyelik a munka minden egyes lépését. A boltban keresettek a tanulók péksüteményei és az édességek. A nyári gyakorlat négy hétig tart.