Hírek

Egymást érték a versenyek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára

2024. június 24., 00:13

A szombathelyi Kelet-Európa Kupa fordulót követően egymást érték a versenyek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára. A legutóbbi hétvégén Ausztriában szerepelt a vasi különítmény, többen a magyar válogatott tagjaiként állhattak rajtvonal mögé. A legjobbak a júliusi, hollandiai görkorcsolya Európa-bajnokságon szerepelhetnek.

Egymást érték a versenyek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára

Hosszú alapozást és intenzív felkészülést követően elstartolt a versenyidőszak a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára. A szeszélyes időjárás miatt néhány erőfelmérőt halasztani kellett, emiatt az elmúlt hetekben sűrűsödtek a versenyek. Az idény első komolyabb állomása Szegeden volt, majd a Sportligetben rendezték a Kelet-Európa Kupasorozat aktuális viadalát. A legutóbbi hétvégén pedig már Ausztriában szerepeltek a sportiskolás görkorcsolyázók az Európa Kupa-sorozatban. A kontinens legjobbjai közül többen is elindultak, így remek lehetőség adódott felmérni a felkészültségi állapotot a közelgő júliusi kontinensviadal előtt. Boros Flóra, Török Julianna, Erdélyi Áron és Szélinger Benjamin képviselték a szombathelyi színeket. Szabó Laura sérülése miatt távolmaradásra kényszerült. A négy sportiskolás versenyző eredményei bizakodásra adnak okot.

Tóth Attila - szakosztályvezető, Szombathelyi Sportiskola
- Az Európa-bajnokság tágabb keretébe Szombathelyről is kerültek be versenyzők, olyan korosztályúak is, akik még nem fognak részt venni az Európa-bajnokságon, de itt bontogatják szárnyaikat. Név szerint: Török Julianna és Boros Flóra - ők még csak kadet korosztályúak. Aztán a nagyobbak között reményeink szerint Román Fruzsina, Szabó Laura - ő ismét - és talán Szélinger Benjamin is rajthoz tud állni. Nyilván készülünk rá, szeretnénk a tavalyi évnél sokkal jobb teljesítményt nyújtani ezen az Európa-bajnokságon.

Boros Flóra és Török Julianna az idényben elért eredményeiknek köszönhetően a magyar válogatott színeiben állhattak startvonalhoz. Gőzerővel készülnek a szombathelyi versenyzők, hogy a kontinensviadalra válogatott kerettagságot szerezzenek. Az idei görkorcsolya Európa-bajnokságnak a holland Heerenveen városa ad otthont július 5. és 7. között.