Hírek

Egymást érik a versenyek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára

2024. május 16., 22:21

A hosszúra nyúlt felkészülési időszak után egymást érik a versenyek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára. Tóth Attila tanítványai Szegeden kezdik a szezont, majd május 25-én és 26-án hazai pályán a Közép-Európa Kupa forulójával folytatódik számukra az idény.

Egymást érik a versenyek a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolyázói számára

A szeszélyes tavaszi időjárás miatt csak késve tudta megkezdeni a szabadtéri felkészülést az új idényre a Szombathelyi Sportiskola görkorcsolya szakosztálya. Az előző szezont rövid pihenés, majd egy hosszabb ráhangolódás követte. A kemény alapozás során száraz és jeges edzésekkel, futóiskolával, labdajátékokkal és kerékpározással hangoltak Tóth Attila tanítványai. A versenyszezont az országos diákolimpiával kezdték meg a görkorcsolyázók, ahol az idény eleji forma ellenére is remek eredmények születtek. A hétvégén ismét startvonal mögé állhatnak a vasi sportolók: Szegeden rendezik meg a junior országos bajnokságot, ahol több dobogós helyezést is remél a szakmai stáb. Több versenyző is közel áll a korosztályos válogatottsághoz.

Tóth Attila - vezetőedző, Szombathelyi Sportiskola

Bár hivatalosan nem ez lesz a fő versenyünk az idei évben. Ami fontos még, hogy május 25-26-án itt Szombathelyen ismét Kelet-Európa Kupát rendezünk, ahova nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket is, akár a fitnesz kategóriában a kezdők elindulhatnak, akár csak nézőként, hogy ha a helyszínre látogatnak, mindenképpen érdekes esemény lesz.

Addig napi rendszerességgel készülnek a görkorcsolyázók. A szegedi és a szombathelyi megmérettetések után nemzetközi porondon is bizonyíthatnak. A sportiskola csapata Ausztriában és Németországban is kupa fordulókon szerepel. A legfontosabb cél, hogy idén is delegáljon a szombathelyi egyesület a legnívósabb erőfelmérőkre. A magyar válogatottban rendszeresen startvonal mögé állhatott az elmúlt években sportiskolás versenyző a European Challenge-en és a felnőttek Európa-bajnokságán is.