Hírek

Edzőtáborral fejezi be a tavaszi versenyidőszakot a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya

2024. június 29., 11:21

Edzőtáborral fejezi be a tavaszi versenyidőszakot a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya, ami a felnőttek számára egyben felkészülés is a közelgő nemzetközi erőpróbákra. Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai a tréningek mellett könnyed, szórakoztató programokon is részt vesznek.

Edzőtáborral fejezi be a tavaszi versenyidőszakot a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya

Eseménydúsan teltek az elmúlt hetek, hónapok a Haladás VSE súlyemelő szakosztálya számára. Februártól szinte valamennyi hétvégén kiemelt felnőtt vagy korosztályos versenyeken vettek részt Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai. A területi minősítő, valamint a tini bajnokságok mellett hazai közönség előtt, kiemelt erőfelmérőkön is szerepeltek. A Haladás Sportkomplexum adott otthont a Savaria Kupának, a Tóth Géza Emlékversenynek és a masters országos bajnokságnak is. A versenyidőszak véget ért, a munka azonban nem állt meg a súlyemelő teremben, ahol a nyarat rendhagyó módon köszöntik a sportolók.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
- Most pedig zajlik a nyári edzőtáborunk. Itt is a kisgyerekektől kezdve a nagyobbakig - akik már esetleg besegítenek - a súlyemelők és a funkcionális fitneszesek is most együtt edzőtáborozunk. Összesen vagyunk 13 fővel. Ezt az edzőtábort próbáljuk megszínesíteni. 

Erősítő és technikai elemek fejlesztése történik az edzéseken. Ilyenkor több idejük van az edzőknek arra is, hogy a versenyzőkkel egyénileg foglalkozzanak. Az edzőtáborban a szakosztályhoz tartozó igazolt funkcionális fitneszezők is részt vesznek. Számukra külön játékos és ügyességi feladatokat is kidolgoztak, amiket szívesen teljesítettek a gyerekek. Az edzőtábor Gyürüs Barbara és Boros Viktória számára kiemelten fontos. A két súlyemelőre hamarosan komoly nemzetközi erőfelmérő vár, amelyen szeretnének minél eredményesebben szerepelni.