Hírek

Iskolai drogmegelőzés

2010. április 21., 14:15
A kábítószerfogyasztás következményeire hívta fel ma a Teleki Blanka szakközépiskolások figyelmét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa. A LeSZERellek elnevezésű drogprevenciós programot a vasi rendőrök tavaly indították: négy szombathelyi szakközépiskolában jártak. Idén több intézmény is csatlakozott a kezdeményezéshez már a megyeszékhelyen kívülről is.
Iskolai drogmegelőzés


Németh Andrea rendőrszázados a diszkódrogok egyik fajtájáról, a gináról beszél a fiataloknak. Ez csak az egyik veszélyes anyag, amely szerinte, és a diákok szerint is az országban bárhol bármikor elérhető.

Németh Andrea - r.százados, Bűnmegelőzési Osztály, VMRFK
"Nem igazán az elrettentés a célunk, hanem az, hogy felhívjuk a figyelmet a jogi, egészségügyi és társadalmi következményekre."

A szakember szerint a fiatalok többsége kíváncsiságból, vagy valamilyen családi, iskolai, esetleg kapcsolati probléma hatására próbálja ki a drogokat, vagy mert az „első kör ingyen van".

Lakics Klaudia - tanuló, Teleki Blanka Szakközépiskola
"Nagyon sok káros hatása van. Megdöbbentő, hogy a lányoknál meddőséget okoz. Én nem járok diszkóba, és mindenképpen elvetem az egészet."

Németh Péter - tanuló, Teleki Blanka Szakközépiskola
"Büntetőeljárás indul, nem kellene minden fiatalnak ehhez hozzányúlni."

A LeSZERellek program drogprevenciós óráján arról is szó esett, hogy a fiatalokat a szer helyett átsegítheti esetleges problémáikon a jó közösség és az értelmes programok is, káros mellékhatások nélkül.