Reizinger Istvánné idén másodszor készít unokáinak. Inkább többször kevesebb mennyiséget. De a jól bevált recept megvan.
Reizinger Árpádné
“Én ledarálom húsdarálón, és akkor sokkal sűrűbb az egész. És akkor utána, mikor már főtt, akkor utána belerakom a cukrot, még azzal egy olyan 15 percig főzöm, és akkor vége, már lehet kimerni. Úgyhogy 20 percig körülbelül főzöm, cukor nélkül. Mert a cukrot egyszerre nem rakom bele, mert akkor nagyon bebarnul. Ja, meg citromot, az kettő.”
Aki nagyobb mennyiségben vásárol, kaphat kedvezményt, de szinte mindenütt 900-1000 forint körüli a barack kilója. Ezért többen ki is hagyják az idei főzést.
Bencsics Istvánné
“Megenni veszünk, de lekvárnak nem, mert nagyon sok. Van még tavalyi, sokat főztünk, abból van bőven.”
Vas megyében szinte egyáltalán nem termett barack az idén, ez is az Alföldről érkezett. A kevesebb termés ellenére a minőség kiváló, de az ár is magasabb.
Halász Eleonóra -eladó
“Sajnos, nem olcsó a barack, 990-en forintért adjuk mi. Folyamatos az ellátás belőle, mégis azt javaslom, hogy aki meglátja és megtetszik, az vigye, mert az időjárás hamar véget vethet a szezonnak.”
Van, ahol a nyári gyümölcs mellé még a tökéletes lekvár receptje is kapható.