Hírek

Diplomaosztó a SEK-en

2010. március 16., 18:40
Ma a legfontosabb tőke a tudás – mondta a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora a szombati diplomaosztón. Az új, keresztféléves képzési rendszer miatt első ízben tartották ilyenkor az ünnepséget. Szombaton 309 hallgató tett esküt arra, hogy tudása legjava szerint végzi a jövőben munkáját.
Diplomaosztó a SEK-en

Majdnem telt ház volt szombaton a Sportházban. A végzős egyetemi hallgatók tanulmányai közben változott a felsőoktatási képzés. Ők hét keresztfélév után kapják meg most a diplomájukat.

Prof. dr. Faragó Sándor - rektor, Nyugat-magyarországi Egyetem
"A tudás birtokában lehet csak igazán és becsületesen boldogulni."

Főleg a mai, tudásalapú társadalomban - így bocsátotta útjukra a rektor a végzősöket, akik - mielőtt megkapták diplomájukat - felesküdtek az egyetem jelképére, a rektori jogarra.

309 hallgató kapta meg diplomáját az ünnepségen, közülük 21-en kitüntetéssel végeztek. A tolókocsiban ülő Molnár Benedek pedig tapsvihar kíséretében vehette át az okiratot.

Prof. dr. Gadányi Károly - elnök, rektorhelyettes, Savaria Egyetemi Központ
"A hagyományos pedagógus képzés mellett megjelentek a műszaki, gazdasági, tudományos szakok, rendkívül bő a kínálat és számos."

A Savaria Egyetemi Központ elnöke azt is elmondta, hogy az országban elsőként itt működő karrieriroda nyomon kíséri a végzett hallgatók elhelyezkedését. Adataik szerint az itt szerzett diplomának van értéke a munkaerőpiacon. Németh Réka magyar-történelem szakon végzett, és tanítani szeretne.

Németh Réka
"Tanárként nem valószínű, hogy egyből nyúlnak utánam, de reménykedem."

Radics Darinka kommunkáció szakosként pedig a média területén szeretne dolgozni. Mindketten szívesen emlékeznek a múltra.

Radics Darinka
"Nagyon jó volt. Elsősorban jó társaságot, barátokat hozott, és persze tudást. Nagyon jó tanáraink voltak az én szakjaimon. 1-2 tanár nagyon a szívemhez nőtt."

Ez a tanév jubileumi Szombathelyen, 50 éve indult itt a felsőoktatás. Ez idő alatt közel 30 ezer diplomás végzett itt.