Hírek

Díjátadó ünnepségen köszönték meg az oktatásban-nevelésben dolgozók kiemelkedő teljesítményét

2024. június 04., 19:38

Díjátadó ünnepségen köszönték meg az oktatásban-nevelésben dolgozók kiemelkedő teljesítményét hétfőn, a Bartók-teremben. A pedagógusnapi rendezvényen huszonöten kaptak elismerést.

Díjátadó ünnepségen köszönték meg az oktatásban-nevelésben dolgozók kiemelkedő teljesítményét

“Nyitva van az aranykapu/ Csak bújjatok rajta”

A Szűrcsapó Óvoda ovisainak műsorával kezdődött az idei pedagógusnapi díjkiosztó gála. Nemény András polgármester beszédében megköszönte a pedagógusok egész évi munkáját, és gratulált a kitüntetettek teljesítményéhez.

Nemény András - polgármester
“A pedagógusok azok, akik minden nap a saját életüket teszik bele a munkájukba.”

A Derkovits iskola diákjainak műsorát az elismerések átadása követte. Öten kaptak ‘Szombathely Oktatásügyének Segítéséért’ díjat nevelői munkát támogató, nem pedagógusi munkakörben végzett szolgálataikért. Nyolcan-nyolcan vették át a ‘Kiemelkedő pedagógusmunkáért díj’ I. és II. fokozatát a gyermekek harmonikus személyiség-formálásáért. Négyen kapták meg a ‘Szombathely Oktatásügyéért’ díjat, mert kiemelkedő munkával segítették a város nevelésügyének fejlődését. Az egyik díjazott, Szabó Márta diákjai közül sokan már általános iskolában sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Szabó Márta - igazgatóhelyettes, Derkovits Gyula Általános Iskola
“A gyerekek nevelése, oktatása a mindennapi munka része. Én német tanár vagyok elsősorban, azt gondolom, tehát a gyerekek nyelvtudásának, a német nyelv megszerettetésének és alkalmazható, a mindennapi életben használható nyelvtudás megszerzését nagyon fontosnak tartom.”

Molnárné Mária Melinda - többek között - a nemzetközi projektek felkarolásával szerzett elévülhetetlen érdemeket.

Molnár Mária Melinda - tanár, Kanizsai Dorottya Gimnázium
“Én szerintem a pedagógus az egy örök optimista, mert pontosan tudja, hogy a munkájának az eredménye nem 4 vagy 5 év múlva fog megmutatkozni, hanem előfordulhat, hogy csak 10 vagy 15 év múlva. A másik pedig az, hogy ehhez a pályához nagyon sok humor szükséges - anélkül nem fog működni az osztályteremben.”

‘Szombathely Oktatásügyéért’ díjat kapott még Joó Lajosné, a Szűrcsapó Óvoda igazgatója. Munkája során kiemelt figyelmet szentel a hátrányokkal küzdő gyermekek fejlesztésére és az esélyegyenlőség biztosítására. Ganzerné Dávid Gabriella a Szivárvány Óvoda igazgatójaként nyerte el ugyanezt a díjat.