Hírek

Diákok töltötték meg a Városháza nagytermét

2024. június 18., 22:43

Diákok töltötték meg a Városháza nagytermét hétfő délután. Az önkormányzat a 2023/2024-es tanévben az Országos Tanulmányi Versenyeken kiemelkedő eredményt elért tanulóknak és az őket felkészítő tanároknak adott át elismeréseket.

Diákok töltötték meg a Városháza nagytermét

A Művészeti Szakgimnázium tanulója, a Jan Vychtil Nemzetközi Csellóverseny második helyezettje, Pais-Horváth Péter hangszeres előadásával kezdődött az ünnepélyes díjátadó, majd Nemény András köszöntötte a kimagasló eredményt elért diákokat és a felkészítő pedagógusokat.

Nemény András - polgármester

“Ahogy körbenézek itt a teremben, az első gondolatom és érzésem az a büszkeség. Mit is látok mást, mint Szombathelynek a jelenét és jövőjét, és jó ezt így látni egyben. Látom azokat a fiatalokat, akik dicsőséget hoztak a családjuknak, az iskolájuknak és persze, természetesen a városuknak is”

Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke és a polgármester elismerő oklevéllel és ajándékkal jutalmazták a szép eredményeket elért tanulókat. 43 pedagógus és 45 diák vehetett át elismerést - közülük néhányan több kimagasló eredménnyel büszkélkedhetnek.

Kelemen Alex - Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola

“7-8. osztályosok történelmi tanulmányi versenyen, amelyben országosan a második helyezést értem el. Itt egy nagy korszak témájában kellett megmérettetnie magát a versenyzőknek, és jelen esetben ez nagyjából 1700, 1699, 1700-tól 1920-22-ig tartott. A másik pedig a 32. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny országos döntőjénél elért első helyezésem volt”

Zsigmond Krisztián - Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium

“Első helyezettet értem el a Csapó Dániel Emlékversenyen, és első helyezettet értem el a Tudományos Diákkonferencián. Itt mind a kettőnél igazából egy saját terméket kellett készítenem. Én a pálinkás bonbont választottam. És - igazság szerint - ezeknek a bemutatását, az elkészítését kellett bemutatnom egy prezentáción keresztül.”

15 szombathelyi oktatási intézmény tanulóit és tanárait jutalmazták. A legeredményesebbnek a Herman Ottó Szakképző Iskola bizonyult: a tanintézet 8 diákja kapott elismerést.