Hírek

Családi délutánt szervezett az AGORA a környezettudatosság jegyében a Csónakázó-tó szigeten

2024. augusztus 21., 09:09

Öko-labirintus, kézműveskedés újrahasznosított anyagokból, exatlon és színpadi programok - kellemes családi délutánt szervezett az AGORA a környezettudatosság jegyében szombaton a Csónakázó-tó szigeten. Az árnyas fák alatt sok látogató választotta ezt a hétvégi kikapcsolódást, főleg kisgyerekesek.

Családi délutánt szervezett az AGORA a környezettudatosság jegyében a Csónakázó-tó szigeten

A környezettudatosság jegyében telt az AGORA családi délutánja szombaton. Negyedik éve igyekeznek játékos formában felhívni a családok figyelmét a fenntarthatóságra, ezt szolgálják a Zöld Sziget programjai, ahol nem csak szórakozni, de tanulni is lehet. Az egyik asztalnál a farmernadrágok vastag oldalvarrásából és dekoratív gombokból készíthettek medált, a szomszédban kukoricacsuhé-babák, kicsit odébb pedig wcpapír gurigából színes, állatfigurás ceruzatartók születtek az ügyes kezek alatt.

Kiss Andrea - közművelődési igazgató, AGORA
"Szerintem önmagáért beszél a cím, Zöld sziget, azaz ökotudatos nyári délután. Jó időt rendeltünk, és sok család azért is választott minket, mert itt az árnyas fák alatt, a zöldben nagyon jó piknikezni, sokan hoztak is takarókat, amire kifektették a gyerekeket."

"Hopp, mehet, nagy lendülettel! Szép!"

Az exatlon pályán karikán kellett nyusziugrással átjutni, zsákban futni, akadályokat leküzdeni és célba találni. (6:19) Aki minden próbát sikerrel teljesített, olimpiai ötkarikás pecsétet kapott a kézfejére.
 

"Olimpiai bajnokká fogadlak!"

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
"Ugrórúdon, gólyalábon, célbadobáson, hálóba dobás, karikahajtás szerepel. Az exatlon jó kis verseny, találkozunk majd vele a Tófürdőn, négy akadályt kellett teljesíteni."

A Fekete István Állatvédő Egyesület gazdira váró kutyusokat hozott. Az öko-labirintusban természettel és újrahasznosítással kapcsolatos feladatokat kellett teljesíteni, a legkisebbek is szívesen próbálkoztak a kirakóval és a memóriajátékkal.

Lamos Maja, Lamos Flóra
"Eddig készítettünk nyakláncot farmerből, ezen a pályán végigmentünk és memóriáztunk. Ez a farmernadrág nyaklánc újrahasznosítható nyaklánc, régi gombokból készült, és nagyon szuper! És még megyünk tovább, mert még csak nemrég érkeztünk."

A színpadon a tánc- és sportbemutató mellett a Kalimpa Zenekar megzenésített versekből, gyerekdalokból összeállított koncertjét élvezhették a látogatók, majd pedig bábelőadás következett.