Hírek

Címvédésre készült a szombathelyi Gadó András az U105 kg-os erősemberek magyar bajnokságán

2024. augusztus 21., 09:09

Címvédésre készült a szombathelyi Gadó András az U105 kg-os erősemberek magyar bajnokságán, amelynek a reptér adott otthont szombaton. A helyiek favoritjának végül az ötből egy versenyszámot sikerült megnyernie, a bajnoknak járó serleget a nagykátai Pap Zoltán emelhette a magasba.

Címvédésre készült a szombathelyi Gadó András az U105 kg-os erősemberek magyar bajnokságán

Hat erősember veselkedett neki az öt versenyszámból álló országos bajnokságnak a 105 kg alattiak kategóriájában: Kürti Mihály, Mester István, Szuder Károly, Pap Zoltán, Feruzs Gábor és a szombathelyi favorit Gadó András mérte össze erejét.

Gadó András - versenyző
"Én vagyok a regnáló könnyűsúlyú magyar bajnok, az a célom, hogy megvédjem a címemet, megszerezzem az ötödiket, ezzel Magyarországon egyedülálló lennék, vannak újoncok is a mezőnyben, és senkit nem lehet alábecsülni, végig koncentráltan kell versenyezni, oda kell figyelni."

A megnyitón László Győző, sportért is felelős alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a májusi Európa-bajnokság után ismét rangos erősember versenynek ad otthont Szombathely.

"Óriási tempóban Gadó András, három, hadd halljam a biztatást, négy!"

Az első versenyszám a vikingnyomás volt, 140 és 170 kg-os súly közül lehetett választani, az nyert, akinek a legtöbbször sikerült fej fölé nyomnia egy perc alatt - ebben a fordulóban Pap Zoltán bizonyult a legjobbnak. Majd jött a magasbadobás, 5 különböző súlyú kettlebellt kellett egy 4 méter 20 centi magasan lévő léc fölött áthajítani, itt is a nagykátai versenyző vitte el a pálmát.

Mounier Stephane - szervező, elnök, CESA Erősember Sportegyesület
"Lesz egy bajor lengőcipelés, egy kapu, ami 220 kg, ezt nyakon elviszik a srácok 5 métert, majd tesznek rá 20 kg-ot, a végén 300 kg lesz. És lesz egy szánkóhúzás, 90 kg-mal kezdenek, majd két 110 kg-os zsákot pakolnak rá, és ez egy 10 méteres táv."

Bár Gadó András hordópakolásban extra teljesítményt nyújtott, a címvédés végül nem sikerült, ezüstérmet nyert a szombathelyi versenyző. A magyar bajnok a három számot is megnyerő Pap Zoltán lett.