Hírek

Beiratkozás

2010. március 10., 15:55

Szeptembertől közel 700 elsős kezdi meg iskolai tanulmányait Szombathelyen az önkormányzati általános iskolákban. Ennél jóval több a tanköteles korú gyerek, de az óvodások egy része inkább újra járja a nagycsoportot jövőre. Ma lezárultak az iskolai beiratkozások, a szülők március végén kapnak hivatalos értesítést a felvételről.

Beiratkozás

A Dési-iskolába ma délelőttig 31-en jelentkeztek. A legtöbben már tegnap beíratták óvodáskorú gyermeküket az iskolába, ma már kevesebb volt a szülő az intézményekben.

Az elsősök éppen az olvasást gyakorolják a két tanítási nyelvű csoportban. Rajtuk kívül még egy elsős osztály van ebben az iskolában, jövőre is hasonló létszámra számítanak.

Kiss Péter - igazgató, Dési Huber István Általános Iskola

"Az elmúlt években voltak olyan tapasztalataink, hogy nagyon kiszámíthatatlan volt az iskolaválasztási döntés. Tanítónénit választottak, egymás véleményét nagyon preferálták, de hát most úgy néz ki, hogy programot választottak."

A saját körzetében élő gyerekeket köteles felvenni az általános iskola, de sok szülő speciális igények alapján választ gyermekének intézményt.

Kiss Péter

"A szabad iskolaválasztás jegyében a szülők most abba az iskolába jelentkeztetik a gyerekeiket, ahova szeretnék."

Aki nem saját körzete iskolájába jelentkezik, annak egy másik intézményt is meg kell jelölnie a beiratkozáskor. Míg egyes iskolákban túljelentkezés van, addig máshol alig tudják megtölteni az elsős iskolapadokat. A szülők március végén kapnak értesítést arról, hol kezdheti meg leendő iskolás gyerekük a diákéletet.