Hírek

Az SZKKA ingyenesen használhatja az Aréna Savariát

2024. május 31., 16:10

Megszavazták, hogy az SZKKA ingyenesen használhatja az Aréna Savariát az NB I-es mérkőzésekhez, és tagot delegáltak a kft. felügyelőbizottságába. Döntöttek arról, hogy ne lehessen kampánytevékenységet folytatni az iskolákban. Módosították az idei költségvetést, szóba került az útfelújítási program és az óvodapedagógusok béremelése is az önkormányzati választás előtti utolsó közgyűlésen. A frakciók ma délelőtt értékelték a tegnapi ülésen született határozatokat.

Az SZKKA ingyenesen használhatja az Aréna Savariát

Illetményemelésük teljes összegét, 15,3 millió forintot ajánlottak fel a városvezetők közösségi és jótékonysági célokra az elmúlt bő két évben - emelte ki Horváth Soma. Az alpolgármester hozzátette, nemcsak a körzetéért dolgozik, hanem az egész városért, nem érti, hogy más képviselők miért nem így tesznek. Felháborítónak tartja, hogy Horváth Gábor elirigyelte a Váci Mihály utcai járda felújítását. Arra biztatta a választókat, hogy az eddig látottak alapján döntsenek.

Tóth Kálmán. Óriási eredménynek nevezte az útfelújítási programot, megköszönte a SZOVA és a többi kivitelező cég munkáját. Az Éljen Szombathely frakcióvezetője elmondta, büszkék a város újabb NB I-es csapatára. Ígéretükhöz híven megszavazták, hogy az SZKKA bérletidíj-mentesen használhassa az Schaeffler Aréna Savariát, a takarítási és egyéb költségeket a klub viseli. A vasárnapokat jelölték ki a meccsekre, a további egyeztetések most kezdődnek. A képviselő gratulált Gráczer György újabb egyéves klubvezetői kinevezéséhez a Falcónál.

A legnagyobb vita Maruzsa Zoltán államtitkár látogatása kapcsán az óvodapedagógusok béréről zajlott a közgyűlésen, idézte fel Illés Károly. A számok egyértelműek: nem kapták meg a szombathelyi óvónők a 32,2 százalékos emelést, fizetésük nem éri el a 630 ezer forintos átlagot. A Fidesz-KDNP frakcióvezetője kijelentette, hogy a városvezetésnek meg kell találnia a hibát. Sérelmezte, hogy a városvezetés 20 százalékkal alultervezte a tavalyi bevételeket, ez szerinte szándékosságra vagy nagyfokú hozzá nem értésre utal. Az útfelújítási programról szóló beszámolónál tartózkodott a Fidesz. Nehezményezik, hogy kimaradt a Kenderesi utca egy 300 méteres szakasza, és az összes beruházás szűk műszaki tartalommal valósult meg.

Egyhangúlag elítélte a közgyűlés az iskolákban folytatott kampánytevékenységet, kezdte a sajtótájékoztatót Koczka Tibor. A Pro Savaria képviselője rámutatott: kevés pénzt küldött az állam az óvónők béremelésére, erről a jegyző részletes és egyértelmű kimutatást adott a közgyűlésen. Koczka Tibor elismerésre méltó teljesítménynek nevezte az útfelújítási programot. Elmondta, az SZKKA kft.-je felügyelőbizottságot állít, a közgyűlés önkormányzati tagként őt delegálta. A küldöttgyűlés úgy döntött, az egyesületnél nem lesz feb, pedig szükség lenne rá, jegyezte meg a képviselő.