Hírek

Az önkormányzat és a Szombathely Crushers amerikaifutball klub között született megállapodás

2024. június 27., 15:30

Az önkormányzat és a Szombathely Crushers amerikaifutball klub között született megállapodás értelmében megújul a városligeti pálya. A csapat tagjai ingyenesen használhatják a pályát, cserébe karbantartják és modernizálják az öltözőket és a lelátót.

Az önkormányzat és a Szombathely Crushers amerikaifutball klub között született megállapodás

Magas fű, omladozó vakolat, megkopott padok, betört üvegek - ilyen körülmények fogadják a sportolókat és a szurkolókat a városligeti pályán. Az elmúlt években megannyi sportcsapat és rendezvény otthonaként funkcionáló létesítmény állaga folyamatosan romlott. Az önkormányzat és a Szombathely Crushers amerikaifutball klub között született megállapodásnak köszönhetően hamarosan kívül-belül megújul az épület és a környezete is. 

Tóth Kálmán - elnök, Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság
- S amikor a Crushers megkeresett bennünket, hogy a városligeti sportpályával Ők foglalkoznának egy ilyen megállapodás keretében, akkor mi ezt örömmel vettük. Gyakorlatilag abban állapodtunk meg, hogy először Ők az öltözőket fogják rendbe tenni, tehát ennek lesz egy sorrendje tulajdonképpen. Hiszen maga a megállapodás az épületre is vonatkozik meg magára a pályára és a lelátóra. De az első az, hogy az öltözők meglegyenek, hiszen legfontosabb az, hogy amikor bajnoki mérkőzéseket játszanak, akkor a vendégcsapatok is - meg nyilván  a hazaiak is - méltó körülmények között tudjanak készülni a meccsre. 

Az egyesület a megállapodás részeként ingyen használhatja a létesítményt, cserébe elvégzi a szükséges felújítást és karbantartást. A munkálatok befejezésének határideje 2025. szeptember 31. A Szombathely Crushers a Divízió I-es pontvadászatot követően nyáron is teljes gőzzel dolgozik. A felújítás mellett edzések, toborzások és utánpótlásképzés is zajlik, így igen sűrű lesz a következő időszak az amerikaifoci csapat számára.