Hírek

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó-együttes

2024. május 15., 18:30

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó-együttes a bajnokságban. A csapat gerincét saját nevelésű játékosok alkotják, közülük többen is meghívót kaptak a korosztályos válogatottba.

Az előkelő hatodik helyet szerezte meg a Haladás-Viktória FC női élvonalbeli labdarúgó-együttes

Véget ért a 12 csapatot felvonultató Simple Liga, amelyben a Haladás-Viktória FC együttese is szerepelt. A már több, mint 30 éves szombathelyi klub kerete a nyáron alaposan kicserélődött, több meghatározó játékos távozott, helyükre tehetséges saját nevelésű fiatalok érkeztek. Hérincsné Markó Edina irányításával a bajnokság egyik legfiatalabb együtteseként - kisebb hullámvölgyeket leszámítva - végig kiegyensúlyozott teljesítményre voltak képesek a hosszúra nyúlt idényben.

Balogh Henrietta - csapatkapitány, Haladás-Viktória FC

Nagyon nehéz röviden összefoglalni, azért ez egy hosszabb dolog, mivel csapatépítésben vagyunk, ami teljes mértékben az eredményeinket tükrözi. Aki végig követi az összes mérkőzésünket mind láthatja, hogy egy fejlődés útján tartunk. A fejlődés ez hol visszatükröződik a mérkőzéseken, hol csak edzéseken látjuk. Természetesen azon dolgozunk még többet, hogy ez a mérkőzésen csúcsosodjon ki és egy folyamatos fejlődés látható legyen. Nagyon nehéz, hiszen teljesen új csapatot építünk.

A labdarúgók közül többen hétről hétre három fronton bizonyítanak. A felnőtt élvonalbeli bajnokság mellett a korosztályos pontvadászatban és az utánpótlás válogatottban is rendszeresen lehetőséget kapnak a Viktória FC játékosai. A Simple Ligában az Astrával, a Soroksárral és a Diósgyőrrel vívott nagy csatát a szombathelyi együttes, amely végül a hatodik helyet szerezte meg. A nagyobb büdzsével, légiósokkal és több válogatott labdarúgóval szereplő együttesekkel szemben már okozott meglepetést a vasi gárda, amely folytatja az építkezést. A szakmai stáb célja, hogy a keret magját együtt tartsa.