Hírek

Az egészség világnapja alkalmából szerveztek programot a Humán Civil Házban

2015. április 08., 17:42
Az egészség világnapja alkalmából szerveztek programot a Humán Civil Házban

Az Egészségügyi Világszervezet 68 évvel ezelőtti megalakulásának emlékére április 7. az egészség világnapja. Ez alkalomból szerveztek programot a Humán Civil Házban kedden délután, melynek középpontjában az élelmiszerbiztonság állt. Kecskés László, az egészségügyi szakmai bizottság elnöke mondott köszöntőt, majd Jágerné Szabó Erika, a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének osztályvezetője tartott előadást. Kiderült, hogy a megfelelő higiénia, a nyers és főtt élelmiszerek elkülönítése, az alapos főzés és sütés, a megfelelő hőmérsékleten történő tárolás, valamint a megbízható nyersanyag használata a biztonságos élelmiszer kulcsa.