
Vízkereszttel elkezdődött a farsang időszaka, amire izgatottan készülnek a gyerekek az óvodákban és iskolákban, ahol minden évben jelmezes zsúrt is szerveznek.
Jánosi Emmaróza
-Be lehet öltözni.
-Minek öltözöl be idén?
-Sellőnek.
Az AGORA Kézműves Kuckójában minden évben kreatív programokkal várják a gyerekeket, ezúttal fejdíszeket és álarcot, fakanálból busót készíthetnek a foglalkozásokra jelentkező óvodás csoportok. A maszkabálok szezonjának jellegzetes finomsága a farsangi fánk. Egy különleges változatát süthették meg közösen a Donászy Magda Óvoda kis ovisai ma délelőtt. A nevelők fontosnak tartják, hogy játékos, kreatív foglalkozásokon mutassák be a gyerekeknek a farsangi hagyományokat.
Dencsics Enikő - pedagógiai asszisztens
Népszokásokat próbálunk nekik megtanítani. Már izgalommal készülnek a farsang napjára, és szeretnénk minél több élményt nekik nyújtani, és ezáltal a program által megismerik a farsangi fánk sütését.
Az élesztős tésztát vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és sütőrummal ízesítik. Bár a recept hagyományos, a forma nem.
Geosits Judit - Kulturális szervező, Agora
Jól bevált recept. Ez egészen biztos, hogy működik. Amúgy csavart fánkot készítünk, oszkói néniktől tanultam ezt a technikát, mikor is egy pálcára, fakanál vastagságú pálcára tekerjük fel a tésztát és így sütjük ki olajban.
Amíg kisült a csavart finomság, a gyerekek kreatív feladatot kaptak: a sütemény összetevőit a szervezők papírra nyomtatták, ezeket lehetett kiszínezni.