Hírek

Augusztus elején kezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

2024. augusztus 21., 09:16

Augusztus elején kezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a legtöbb szombathelyi intézménybe már megérkeztek a csomagok. Az általános iskolásoknak 2021 óta ingyenesen jár a tankönyv, idén nincs változás, ugyanúgy a Nemzeti Alaptanterv alapján összeállított oktatási segédletekből dolgoznak az osztályok, mint a korábbi években.

Augusztus elején kezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Új tankönyvek illata száll a Paragvári Utcai Általános Iskolában. Nyelvkönyvek, munkafüzetek, atlaszok sorakoznak a padokon - szerda reggel érkezett meg a szállítmány. Az egyik földszinti osztályteremben az alsó-, a másikban a felső tagozatosoknak való könyveket helyezték el. 30 osztály számára állítják össze a csomagokat a tanárok.  

Gergácz Gábor - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola
"Szerencsére most már néhány éva hasonlóképpen tudjuk a tankönyveket átvenni és a gyerekeknek továbbítani. A megrendelt könyveket most megkaptuk hiánytalanul, 9500 darabot kaptunk a mai nap folyamán, ezeket most válogatjuk, osztályonként szétválogatjuk."

Augusztus elején indult országszerte a tankönyvek kiszállítása, a legtöbb szombathelyi iskolába is megérkeztek már. A 2020-as Nemzeti Alaptanterv szerint minden évfolyamon megújult tankönyveket használnak. Egy-két éve állandóság jellemzi a köteteket, a tanárok már megismerték őket, idén nem találkoznak újdonsággal. A tankönyveket minden általános iskolás diák ingyenesen megkapja, már negyedik esztendeje.

Gergácz Gábor - igazgató, Paragvári Utcai Általános Iskola
"Az esetek döntő többségében ez a gyerekek könyve. A kicsiknél több a munkatankönyv, bele is írnak a gyerekek, ezeket egy évvel később már nem adjuk ki. Néhány tantárgy esetében jellemző az, hogy könyvtári példányként évről-évre megpróbáljuk átadni a könyveket a gyerekeknek egymás után."

A Paragváriban 691 tanuló, köztük 106 elsős kezdi majd az új tanévet. A gyerekek az első tanítási napon, szeptember 2-án reggel kapják meg a könyvcsomagot. Üres táskával érkeznek majd az iskolába, és tankönyvekkel megrakodva mennek haza.