Hírek

Aszalt szilvás diósrétes - A Príma Cukrászda ajánlásával

2010. december 20., 15:23

Hétvége műsorunkban láthatták ezt az ízletes finomságot. Az Önök kérésére most megosztjuk a receptet.

Mennyiség: kb 16 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézségi fok: nagyon könnyű

 
Hozzávalók:
- 50dkg mag nélküli puha aszalt szilva
- 1 csomag (8 lapos) réteslap
- 20 dkg darált dió
- kb 10 dkg olvasztott sütőmargarin
- 8 kiskanál méz
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj,
A tepsi kikenéséhez:
- 2dkg sütőmargarin,
A rétes lekenéséhez:
- 1 tojás
A mázhoz:
- 2 evőkanál tej
- 2dkg kakaópor
- 8dkg sütőmargarin
-  8dkg cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
 
1. Az aszalt szilvát negyedekbe vágjuk. Egy nedves konyharuhán a réteslapokból négyet-négyet egymásra fektetünk. Felületüket a dióval vastagon behintjük. Erre kerül szétterítve a szilva, majd az egészet olvasztott margarinnal, mézzel meglocsoljuk.
2. Fahéjjal meghintjük, majd feltekerjük, ahogy a piskótatekercset szokás. Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe fektetjük, tetejüket a felvert tojással megkenjük.
3. Közepesen forró sütőben (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb 25 percig sütjük.
4. A mázhoz valókat kevergetve, kis lángon felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd a kihűlt rétest megkenjük vele. Csak akkor szeleteljük, amikor a máz megdermed rajta.