Hozzávalók:
- 8 db kifli (szikkadt, de lehet friss is)
- 1,2 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 db alma
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőknál fahéj
- cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A kiflit felkarikázzuk, leöntjük 6 dl frissen forralt tejjel.
Egybeforraljuk az összes tejet, s így a másik 6 dl tejből elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint a pudingot. Kicsit hígabb legyen, mint általában, ezért nem csak 5 dl tejjel készítjük.
3 tojássárgáját elkeverünk 5 dkg vajjal, 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a leforrázott kiflihez. A tojásfehérjét felverjük, ezt is nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos, kiflis masszához.
Egy kerek sütőtálba merjük a massza felét. Rádaraboljuk a meghámozott alma felét s 1/1 arányban elkevert cukor/fahéj keverékével megszórjuk. Jöhet a 2. réteg kifli, tetejére alma s a fahéjas cukor.
Sütőben kb. 30 percig sütöm 180 fokon, a tetején a cukor kicsit barnára karamellizálódik. Kihűlés után a pudinggal, esetleg tejszínhabbal tálalható.