Hírek

Almás kiflifelfújt - Egyszerű finomság hétvégére

2011. február 25., 09:15
Szikkadt kifliből, almából és néhány, a hűtőben talált apró hozzávalóból ízletes finomságot készíthetünk. A recept könnyen elkészíthető, a hideg téli estéken jólesnek a fahéjas-almás falatok az egész családnak.
Almás kiflifelfújt - Egyszerű finomság hétvégére

Hozzávalók:

  • 8 db kifli (szikkadt, de lehet friss is)
  • 1,2 l tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3-4 db alma
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőknál fahéj
  • cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A kiflit felkarikázzuk, leöntjük 6 dl frissen forralt tejjel.
Egybeforraljuk az összes tejet, s így a másik 6 dl tejből elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint a pudingot. Kicsit hígabb legyen, mint általában, ezért nem csak 5 dl tejjel készítjük.

3 tojássárgáját elkeverünk 5 dkg vajjal, 2 kanál cukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a leforrázott kiflihez. A tojásfehérjét felverjük, ezt is nagy mozdulatokkal hozzákeverjük a tojásos, kiflis masszához.

Egy kerek sütőtálba merjük a massza felét. Rádaraboljuk a meghámozott alma felét s 1/1 arányban elkevert cukor/fahéj keverékével megszórjuk. Jöhet a 2. réteg kifli, tetejére alma s a fahéjas cukor.

Sütőben kb. 30 percig sütöm 180 fokon, a tetején a cukor kicsit barnára karamellizálódik. Kihűlés után a pudinggal, esetleg tejszínhabbal tálalható.

 

www.mindmegette.hu