Hírek

A Szombathelyi Darts Club SE több játékosa is a korosztályos és felnőtt válogatottal készül

2024. május 17., 22:21

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület több játékosa is a korosztályos és felnőtt válogatottal készül. Még a tavasszal balatonlellei edzőtáborozáson vesznek részt, hogy majd Lettországban és Spanyolországban is minél eredményesebben szerepeljenek a nemzeti csapattal.

A Szombathelyi Darts Club SE több játékosa is a korosztályos és felnőtt válogatottal készül

A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület megalakulása óta egyre fényesebb sikereket ért el. Igazolt versenyzőik száma folyamatosan nő. Már az országos szakszövetség is felfigyelt a vasi egyesület műhelymunkájára, több tehetséges utánpótlás- és felnőtt sportoló is a nemzeti csapat látókörébe került. Ennek megfelelően zsúfolt a klub versenynaptára.

Kurucz Tamás - alelnök, Szombathelyi Darts Club Sportegyesület

Eddig is elég sűrű volt a mezőny főleg válogatott kerethirdetések voltak, elég sok versenyen kellett azért részt venni versenyzőinknek. Következő héten még lesz most egy Magyar Kupa - egy kétnapos verseny egyéni, páros és csapat felnőtt. Csapatban címvédőek vagyunk, hogy idén milyen csapattal megyünk azt még nem tudom. Az ifisták egy kicsit most pihennek illetve most kint van Dobos Dávid meg az Ágoston Károly Németországban a PDC Development Touron, ők ott edződnek.

A korosztályos játékosok STEEL, míg a felnőttek mezőnyében Kámán Lehel a SOFT válogatottban szerepelhet. A klubot érintő országos egyéni, páros és csapatversenyek mellett a nemzeti együttesben számításba vett játékosok Balatonlellén edzőtáborozáson vesznek részt. A nyári időszakot a Balaton Open indítja, majd nemzetközi erőpróbák következnek a válogatottal. A felnőtt csapat Spanyolországban, az utánpótlás együttes Lettországban lép tábla elé, így több kulcsjátékosára nem számíthat az elkövetkezendő hetekben a szombathelyi darts klub.