Hírek

A Szent Anna Ház idősei látták vendégül Székely János megyéspüspököt

2024. június 24., 00:07

A Szent Anna Ház idősei látták vendégül Székely János megyéspüspököt kedden. A főpásztor nemrég ünnepelte 60. születésnapját és Szombathelyre helyezésének 7. évfordulóját. Az idősek házi készítésű finomsággal várták a püspököt, aki szentmisét is tartott számukra.

A Szent Anna Ház idősei látták vendégül Székely János megyéspüspököt

Év elején nyitotta meg a Karitász a Szent Anna Házat azzal a céllal, hogy hasznos szabadidős tevékenységet biztosítson a 60 év felettiek számára. Kedden Székely János megyéspüspök érkezett hozzájuk vendégségbe.

Székely János - megyéspüspök
“Az egyik legfontosabb életkor az időskor. A Biblia azt mondja egy helyen, hogy "nekem kisebbednem kell, neki növekednie". Csökken bennünk a földi erő, a látásunk, a hallásunk, az előttünk álló földi pálya, elveszítjük lassan a szeretteinket, csökken a földi élet, de valami titokzatosan közben növekszik bennünk, átlépünk egy másik dimenzióba. Az idősek egy nagy kincse a társadalomnak és az egyháznak is, ezért is nagyon-nagyon örülök ennek a Szent Anna Háznak, az itt összejövő időseknek.”

A Szombathelyi Egyházmegye főpásztora a hónap elején töltötte be 60. életévét, ez alkalomból kapott szívélyes meghívást a Szent Anna Ház időseitől. Misét celebrált a jelenlévőknek, Haller László atyával közösen. A napokban több jeles évfordulót is ünnepeltek.

Vass Péter - szakmai vezető, Szent Anna Ház
“Jeles nap van ma, ma pontosan 7 éve, hogy Szombathelyre helyezték át és a püspökünk lett, egy másik jeles alkalom viszont tegnap volt, amikor is Haller László atyánk 30. évfordulója volt, amikor pappá szentelték, és most ezekből az apropókból is egy püspöki szentmisét tartunk a Szent Anna Házban.”

Székely János eddig kétszer látta vendégül a Szent Anna Ház időseit a Püspöki Palotában, ők pedig most viszonzásul terülj-terülj asztalkámmal várták a magasrangú vendégeket. Házi süteményeket és szendvicseket készítettek.