Hírek

A rekkenő hőség dacára két napon keresztül szállt a labda a strandröplabda pályákon

2024. augusztus 21., 09:19

A rekkenő hőség dacára két napon keresztül szállt a labda a strandröplabda pályákon. Idén közel húsz csapat adta le nevezését a Kovács Koko Tibor emléktornára.

A rekkenő hőség dacára két napon keresztül szállt a labda a strandröplabda pályákon

Nagy sikerrel zajlik az idei strandröplabda szezon a termálfürdőben, amely a pályák áthelyezését követően táborozók és családok kikapcsolódását is biztosítja. Az idény az egyik legnagyobb múltra visszatekintő emlékversennyel folytatódott: a 2001-ben elhunyt Kovács Koko Tibor előtt tisztelgő viadalt huszonharmadik alkalommal rendezték meg a hétvégén. Ragyogó napsütésben zajlottak a mérkőzések.

Kolesánszky György - főszervező
- Tegnapi nap folyamán kétszer öt csoportos női és férfi páros verseny volt. Ahol a végeredményt 18 órakor ki is hírdettük. Nagyon jól érezték magukat, egy kicsit meleg volt, és hát sajnos locsolni kellett a versenyzőket - úgy belsőleg, mint külsőleg. S a mai nap pedig a vegyes páros van, ahol kétszer négy csoportot alkotunk, tehát nyolcan vannak, az eredeti tízhez képest. 

A rekkenő hőség dacára hősiesen küzdöttek a csapatok, családias hangulatban teltek a találkozók. A rendezvény legnagyobb nyertese kétségtelenül a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület korábbi oszlopos játékosa, Kudron Márk volt, aki Laskovics Rékával vegyesben, míg Gőczi Dániellel férfi párosban diadalmaskodott. Az időjárásnak köszönhetően további rendezvények várnak még a strandröplabdázókra.

Kolesánszky György - főszervező
- A harmadik Termál kupa az augusztus 23-24-én lesz, majd utána a negyedik és közben, az előtte lévő pénteken lesz egy utánpótlás torna. Az az utánpótlás torna arról szól, hogy a SzoSI-ba, tehát a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztályának gyerekeit kihozzuk ugyanúgy a strandra és megmérkőztessük őket egymással. S ott körülbelül nyolc csoportban lesz egy versenysorozat. 

A Termál Kupára és az utánpótlás tornára is lehet jelentkezni. A terveknek megfelelően az idei szezon szeptember közepén zárul.