Ragyogó napsütés és tavaszias meleg: ideális volt az időjárás a csepregi dűlőkben az óévbúcsúztató forralt boros túrához. A szőlő és a gazdák viszont jobban örülnének, ha most fagyban pihenhetne a növény.
Németh Árpád borász
“December közepén megkezdődött a metszés, mert ugye nem tudni, hogy milyen lesz a tél, mennyire hosszú, lehet, hogy hetekig nem lehet kijönni, és ha nem tudunk haladni a munkával, akkor nem végzünk arra, amire kell, tavaszra.”
Az Alsó-Hangán, a csepregi szőlőhegy nyugati dűlőjén is vannak már megmetszett területek, és itt is várják az igazi telet.
Tóth Marcell borász
“Bízunk benne, hogy azért még megjön a tél, hiszen volt egy gyenge hetünk, amikor mínusz fokok voltak nappal is, éjszaka is, már az is valamit segített, de bízom benne, hogy január-februárban azért talán még egy kis hó is lesz, és kell, szükség van a hidegre.”
Ha kellőképpen kifagy a talaj, akkor kevesebb vegyszerrel kell majd védeni a 2023-as szőlőtermést.