Hírek

A héten indult a szalézi plébánia nyári táborának első turnusa

2024. június 29., 19:59

A héten indult a szalézi plébánia nyári táborának első turnusa. Már több mint 30 éve, hogy az atyák nyári felügyeletet szerveznek az általános iskolás korú gyerekek számára, ezzel segítve a családokat.

A héten indult a szalézi plébánia nyári táborának első turnusa

“... repülő gyerek! Óóóóó… - Ez tetszett! - Tetszett?”

A Szalézi Nyári Tábor három turnusban fogadja a gyerekeket egy-egy hétre, hétköznapokon. 

P. Sabu Joseph atya - oratóriumvezető, Szent Kvirin Szalézi Plébánia
“Az a fontosság a tábor alatt, hogy a gyerekek legyenek vidámak, és olyan programot biztosítani, hogy a gyerekek tudják lelkileg, testileg, érzelmileg vidáman tudjanak részt venni a programokban.”

A nyári oratórium önkéntesek munkájának köszönhetően jött létre. Hetente körülbelül 30-an dolgoznak az ifjúság szórakoztatása és nevelése érdekében.

Berkeczi Szabolcs - szalézi testvér, Szent Kvirin Szalézi Plébánia
“A célunk az, hogy jó keresztényeket és becsületes állampolgárokat neveljünk. Ez - úgy gondolom, hogy - nagy segítség a családoknak is, akik itt Szombathelyen laknak, akik nyugodtak lehetnek, hiszen tudják, hogy három hétig biztonságban és jó környezetben van a gyerekük”

A tábori programokat javarészt a rendház területén szervezik, ahol számtalan játék- és sport lehetőség közül lehet választani.

“... na!... Góóóóóól!”

Hetente 160 és 190 között változik a gyerekek létszáma a táborban. 

Jászberényi Nóra
“- Sok osztálytársam ide járt, és hallottam is, hogy nagyon jó, és sok új barátot is szereztem, és a mai volt a kedvenc programom: az agyagozás. - Mi tetszett benne? - Hogy megtanultunk új dolgokat, és akár el is leshetjük és akár a jövőben is felhasználhatjuk.”

Az oratórium egyik célja, hogy a táborozó gyerekekből később segítőket, animátorokat képezzenek. 

Csontos Boglárka Sára - animátor
“11 évvel ezelőtt csöppentem bele a szaléziak világába. Ikertestvéremmel megismerkedtünk a tábor mindenféle örömével, mozgásával, játékával, és egyszerűen itt ragadtunk, itt nőttünk fel. mai napig is itt vagyok, hála Isten! A barátaim segítségével sikerült végigjárnom a ranglétrát és tavaly animátorrá avattak”

A gyerekeknek mindennap délután fél 5-ig tudnak felügyeletet biztosítani a rendház területén.