Finomságok készültek pénteken a piac Hunyadi úti főbejárata melletti Kiscsarnokban. Gombafasírttal és gombalekvárral várták az érdeklődőket, akik szívesen kóstoltak az ínyenc falatokból.
Tóth Ernőné
Kóstoltam a gombafasírtot, nagyon finom volt. Meg is kérdeztem, hogy hány fokon sütötte, hogy meg lehet-e csinálni sampion gombából, úgyhogy nagyon szuper minden.
A finomságokat Kalauz Katalin gombaszakértő készítette el, aki a gombalekvárhoz fenyőtinórut használt hozzá, az állaga miatt ez a tökéletes alapanyag. A kalaposokat összeaprítja és edénybe teszi egy kis vízzel.
"Akkor, amikor már szépen rotyog...naranccsal fogom felfőzni"
Az óvodásoknak hirdetett rajzpályázat alkotásokból, illetve a lakosságtól beérkezett fotókból kiállítás nyílt.
Polákovics Marietta - ügyvezető igazgató, Szombathelyi Vásárcsarnok
“A mai nap került kihirdetésre a meghirdetett gomba fotópályázatunk. Két kategóriában nevezhetett a lakosság. Amatőr fotókat vártunk, de ahogy végig tekinthetnek az egész csarnokon kiállított képeken, tökéletes fotókat kaptunk a lakosság részéről is. Több, mint 135 fotó érkezett be.”
A kiállított képek megtekinthetők a Vásárcsarnokban.