Hírek

69 csapat nevezett idén a streetball versenyre

2024. június 03., 19:38

69 csapat nevezett idén a streetball versenyre

69 csapat nevezett idén a streetball versenyre

Szemerkélő esőben vette kezdetét szombaton a 3. szombathelyi streetball verseny, de ez egyáltalán nem szegte a résztvevők kedvét. Ezúttal 69 csapat vállalkozott a megmérettetésre.

Soós Hajnalka - kommunikációs specialista, Pannonsport Kft.

"A Kenguru kategóriától, a 2012 előtt születettektől egészen a +35-ös korosztályig férfi, női és vegyes csapatokban indulnak. Nagyon örülünk annak, hogy ezen a harmadik alkalommal már ilyen sok csapat nevezett hozzánk, hiszen két éve még 30 egynéhány csapattal indultunk, és ez a 69 egy remek szám."

A megnyitón Nemény András polgármester és Perl Zoltán, a hatszoros bajnok Falco csapatkapitánya köszöntötte a résztvevőket, és kívánt jó versenyzést mindenkinek.

Perl Zoltán - csapatkapitány, Falco Vulcano-Energia KC

"Nagyon jó érzés, örülök, hogy ennyien eljöttek. Ez is mutatja, hogy a városban és a környékén mennyire népszerű a kosárlabda, ennek örülünk. Remélem, kitart majd az időjárás is, és színvonalas meccseket fogunk látni."

A polgármester maga is beszállt a küzdelembe, ahogy korábban, úgy idén is régi barátaival állítottak csapatot, Kálmán László Falco-legendával kiegészülve. A nagyszabású streetball viadal az Ébredj Szombathely! sportprogram-sorozat keretében valósult meg.

Nemény András - polgármester

"Szombathely egy igazi sportváros, nagyon szeretjük nézni a sportot, de azt gondoltuk, hogy nem csak nézni, de űzni is szeretjük, és a kosárlabda egy kiemelkedő sportág Szombathelyen. A Falco kosarasai - akik már hatszoros bajnokok -, rendszeresen járnak iskolákba, gyerekekkel találkoznak, aminek az a célja, hogy ők is lássák ezt a sportot és kezdjenek el játszani, és ennek teret kell biztosítani. A streetball egy ilyen lehetőség. Szombathely igazán megérdemelte, hogy legyen streetball a városban."

9 pályán folyt a küzdelem, a meccsek 20 percig vagy 21 pontig tartottak. Kicsik és nagyok is teljes erőbedobással pattogtattak és küzdöttek a pontokért. Külön pályán szervezték a hárompontos- és büntetődobó versenyt. A sportos program több városban zajlik egyszerre, a kategóriagyőztesek szeptemberben Budapesten, a Hősök terén mérkőzhetnek meg egymással.