Hírek

6. alkalommal szervezték meg a Szent István Közösségi Emlékfutást

2024. augusztus 22., 08:27

Baráti kezdeményezésként indult, idén pedig már hatodik alkalommal szervezték meg a Szent István Közösségi Emlékfutást a Szentkirály Napok keretében. A Szombathelyi Futóklub invitálására húszan álltak rajtvonalhoz - ki futva, ki sétálva teljesítette a távot.

6. alkalommal szervezték meg a Szent István Közösségi Emlékfutást

A Szombathelyi Futóklub megalakulása óta folyamatosan lehetőséget biztosít a közös sportolásra. Az együttes edzések mellett olyan rendezvények is színesítik a kínálatot, mint az Éjszakai Futások és a Savaria Félmaraton. A nyári szezon végéhez közeledve sem maradtak közösségi futás nélkül a szombathelyi sportbarátok.

Pátkai Attila - főszervező, Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület
- Idén most már hatodik alkalommal rendezzük meg a Szentkirályi Napok keretében a Szent István Közösségi Futást. Kimondottan hobbifutókat várunk rövidebb, hosszabb távon, lassabb vagy gyorsabb tempóval. Lesz egy kisebb kör - 3-4 kilométeres - s a hosszabb az pedig egy teljes déli-városrészt megkerülő 7-8 kilométeres táv. De ha valaki csatlakozik, akkor szívesen látjuk egy két körös távra is, akár 16 kilométerre is. 

A Szedreskertben gyülekeztek a futók, már az indulás előtt mindegyiküket kitűzővel lepte meg a futóklub elnöke. A közös bemelegítés után pedig elstartolt a mezőny, mindenki az edzettségének megfelelő távot teljesítette - futva, de akár sétálva is. Idén is akadtak olyan indulók, akik először csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Pátkai Attila - főszervező, Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület
- Az egyik fő szempont az az, hogy általában a déli-városrészről ha közösségi futást szervezünk nem igazán jönnek be a városba. Inkább most mi jövünk egy kicsit hozzájuk és megpróbáljuk a környékbelieket rábírni egy közös futásra. Volt az előző években is, aki Táplánszentkeresztről vagy innen a déli-városrészről csatlakozott ehhez a futáshoz.

A célba érkezést követően valamennyi résztvevő emléklapot vehetett át, és ebédre is megvendégelték őket. A futóklub őszi kínálata is bőséges, a legjobban várt program szeptember végén a Sparthatlonnal egy időben megrendezendő 36 órás futás lesz, amelyre már lehet jelentkezni.