Hírek

29. Karitász tábor

2024. június 27., 17:13

Csocsó házibajnokság, ki mit tud, kirándulás és bunjee jumping is szerepel a 29. Karitász tábor programkínálatában. A tábort ma délelőtt zenés misével nyitották meg, hét héten át, közel 1400-an töltik itt a vakációjuk egy részét Nardán.

29. Karitász tábor

A hagyományoknak megfelelően misével kezdődött a nardai karitász tábor. Fekete Szabolcs Benedek beszédében arról mesélt a lurkóknak, hogy Jézus példája révén szerette meg gyermekkorában a szentmiséket.

Fekete Szabolcs Benedek - püspök
“Azt kérte mielőtt meghalt, hogy ezt cselekedjétek az én emlékezetemre, tehát akárhányszor ide bejövünk a templomba, az ő emlékezetére mutassanak be szentmisét. Hát erre jöttem én rá, hogy ez mennyire fontos. Ha ő ezt kéri, és szeretem, akkor legyen így.”

A karitász már közel 30 éve szervez nyári napközis tábort a gyerekeknek. Amint az egyik befejeződik, már kezdik is a következő előkészítését. Több jótékonysági rendezvény bevételét a táborra fordítják, valamint támogatást kapnak az egyháztól, és többen felajánlásokat tesznek. A nardai plébánia épületet és környékét is folyamatosan gondozzák.

Kiss István - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Két kollégánk dolgozik itt kint folyamatosan, akik már tavasztól fogva a tábor területét elkezdték rendezni. Gondolok itt a fűnyírásra, a házban lévő olyan esetleges feladatok elvégzésére, amik a tél folyamán keletkeztek, felfagyások kisebb-nagyobb javítások, de az elmúlt hetekben már viszont nagyobb létszámmal, hatan, nyolcan, tizen, illetve hát a konyhás hölgyek meg a belső takarítást végezték már jelen voltunk és készültünk a táborra.”

Idén is rengeteg izgalmas program, játék várja a gyerekeket: lehet például kézműveskedni, érkeznek labdarúgó játékvezetők, akik házibajnokságot szerveznek a gyerekek számára, homokvárépítő verseny, ugrálóvár, bunjee jumping is szerepel a programban, de exactlon, ping-pong és csocsó is várja a csemetéket, akik a tehetségüket is megcsillogtathatják a táborban.

Koroknai Elvira - táborvezető
“Minden héten lesz ki mit tud verseny is, ahova a gyerekek bármilyen előadással készülhetnek. Verses, vicces, tornás előadással, bármivel. nyertünk egy pályázatot, aminek keretében két héten keresztül csütörtökön el tudunk utazni, holnapi nap folyamán el fogunk utazni Celldömölkre, illetve jövő héten Vasvárra fogunk elutazni egy buszos kirándulás keretében.”

Idén elsőtől nyolcadik osztályos korosztályig nagyjából 1400 táborozó fordul meg itt minden évben. Többen minden már visszatérők.

Koroknai Dániel
“Kedvenc játékom a bunjee jumping, hét éve itt vagyok ebben a karitász táborban, csocsó is van, a tesómmal beneveztünk és mindegyik meccset megnyertük.”

Pinczker Petra
“Én már nyolcadik éve vagyok itt a táborban, jövőre felügyelőnek fogok jönni. Nagyon szeretem, mert tényleg, mindig változatos programok vannak, ugye ezeket a légvárakat meg a bunjee jumpingot is nagyon szeretem.” 

A Karitász tábor jó lehetőség a családok számára, hiszen kedvező az ára, és a gyerekek is szívesen jönnek.