Hírek

24. Joskar-Ola Napok

2024. augusztus 21., 09:08

Családi- és sport programok, vidámpark, street food sarok és koncertek színesítették a 24. Joskar-Ola Napokat. A fesztivál a rekkenő hőség ellenére is szép számú érdeklődőt vonzott. A rendezvény ezúttal is a jótékonyság jegyében telt: több mint 200 ezer forint gyűlt össze a fogyatékkal élőkkel foglalkozó ÉFOÉSZ javára.

24. Joskar-Ola Napok

Kiváló időjárás, színes és széles kínálat várta mindazokat, akik hétvégén a Joskar-Ola lakótelep felé vették az irányt. 

Bakos Ildikó - elnök, Joskar-Ola Alapítvány
- Tulajdonképpen maga a rendezvénynek a szervezése jó félévet vesz igénybe mire feláll ez az egész történet. Maga az alapítvány tíz tagból áll, akik önkéntesen végzik ezt a munkát és ugye nagyon sok támogatónak, cégnek köszönhetjük azt, hogy ezt fel tudjuk állítani ezt a rendezvényt. Igazándiból erről szól ez a rendezvény, és a lakótelepen élők le tudjanak jönni ebben a melegben is, ide a jó levegőre már jön az árnyék is. Jól érezzék magukat és ugye a Joskar-Ola napok a találkozások ünnepe, a barátság ünnepe. Gyertek és találkozzunk újra! 

Szombathely egyik legrégebbi fesztiválja ezúttal is két napon keresztül várta a szórakozni vágyókat. 

László Győző - alpolgármester
- Azt gondolom a Joskar-Ola Napok egyet jelent a Joskar-Ola életérzéssel, ennek a városrésznek az identitásának a részévé vált és ahogy az elmúlt években is, most is nagyon színvonalas programokon vehetünk részt.

Az alpolgármesteri köszöntőt követően Kelemen Krisztián, a körzet önkormányzati képviselője tekintett vissza a lakótelep és a közösségépítő rendezvény múltjára.

Kelemen Krisztián - önkormányzati képviselő
- Tavaly ünnepeltük a lakótelep 50 éves jubileumát, mert 50 évvel ezelőtt indult egy közösség, a Joskar-Ola név mögött, amely összetartó, tudatos és szociálisan érzékeny. Amelynek ma már komoly identitása van, amely ragaszkodik a régi hagyományokhoz, mint például a Joskar-Ola napok.

A szervezőknek szívügye a jótékonyság, idén sem volt ez másként. A tombolajegyekből és más felajánlásokból befolyt összeggel idén a Vas Vármegyei ÉFOÉSZ Egyesületet támogatták. Az adományt Hajas Klaudia titkár vette át. A rendezvényen több tucat tombolatárgy is gazdára talált. A fesztiválon széles volt a harapnivalók és frissítők választéka. A gyerekeket a vidámpark körhintái, a dodzsem és az ugrálóvárak vonzották leginkább. A színes programok közül bárki megtalálta a neki tetszőt.

Babos Kevin Gábor
- Jelen pillanatban köszönöm szépen jól érzem magamat, barátaimmal érkeztem ki. Ők éppen dolgoznak itt és igazából őket figyelem, hogy megy a munka nekik. 

"Nem számít az, hogy hol ér a holnap reggel.”

A színpadon mindkét nap könnyűzenei koncertek követték egymást. 
Az esti órákban hatalmas tömeg gyűlt össze: fellépett mások mellett napjaink sztárja, Lil G. és Voksán Virág, a retro stílust pedig a Kozmix, Sipos F. Tamás és Kozsó képviselte.