Hírek

2. alkalommal szervezett örökbefogadó nyílt napot az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat

2024. június 04., 19:38

Második alkalommal szervezett örökbefogadó nyílt napot az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat. A Hajnóczy utca telephelyen két tucatnál is több kutya vár gazdira. A programot kutyás bemutatók is színesítették.

2. alkalommal szervezett örökbefogadó nyílt napot az Állategészségügyi és Ebrendészeti Szolgálat

Decemberben a hideg idő ellenére is szép számmal látogattak ki a közterület-felügyelet Hajnóczy utcai ebrendészeti telephelyére. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott örökbefogadó napon két kutyus talált új otthonra. Múlt vasárnap a szervezők már második alkalommal várták a családokat.

Ágoston Sándor - irodavezető, Szombathelyi Közterület-felügyelet

Igazából a mai nap az azért került kiválasztásra - ez a szép vasárnap - egyrészt bíztunk a jó időben, pedig tavaszra terveztük, másrészt azt gondolom, hogy azért munkaidő-beosztás szempontjából talán a családoknak ez egy picit kedvezőbb, mint akár egy szerda vagy egy csütörtök hétköznap. Azt, hogy kiket várunk igazából minden gazdit kereső kutyusnak szeretnénk boldog, biztonságos családot, úgyhogy nincs megkötve kiket várunk, mindenkit nagyon sok várunk szeretettel.

Az ebrendészeti telepen szinte folyamatosan 100 százalékos a kennelek kihasználtsága. A befogadóképesség limitáltsága miatt is szükség van az örökbefogadó napokra. Szép számmal érkeztek látogatók ezúttal is.

Gangl Zoltán és Gangl-Sarang Lívia

Több összetevője van annak, hogy itt vagyunk: az infót a testvéremtől kaptam a Facebookon keresztül. Kertes házba költöztünk két évvel ezelőtt és úgy gondoltam, hogy a kertes háznak mindenképpen tagja egy kutya. Főleg úgy, hogy kisfiú gyermekünk van és úgy gondoltuk, hogy a neveltetésébe mindenképpen legyen az életében egy kutyus is. Mivel hogy nekem is volt és nagyon jó emlékek fűződnek hozzá a mai napig.

Május közepén a Szűrcsapó utcában fogták be ezt a beagle-keverék kutyát, az érdeklődők közül többen is nála időztek legtovább - így a Gangl-család is. Az örökbefogadó nap végén a kutyus új gazdáival együtt hagyhatta el a telepet. Aki szeretne kutyát magához venni az ebrendészeti telepről, a képernyőn látható alábbi elérhetőségeken érdeklődhet.