Hírek

15. születésnapja alkalmából különleges gálaműsort szervezett a Napsugár Egyesület

2024. július 04., 22:45

15. születésnapja alkalmából különleges gálaműsort szervezett a Napsugár Egyesület a Kámoni Arborétumban. Fogyatékkal élő fiatalokból álló művészeti csoportok mutatkoztak be filmes és zenés produkciókkal.

15. születésnapja alkalmából különleges gálaműsort szervezett a Napsugár Egyesület

Minden ember tökéletes - ez volt a Napsugár Egyesület születésnapi rendezvényének mottója. A szervezet 2002-ben szülői összefogással alakult és 15 éve működik egyesületi keretek között - ezt a jubileumot ünnepelték meg a gálával. Céljuk kezdettől fogva az, hogy fejlesszék a fogyatékkal élő fiatalok készségeit, és felkészítsék őket az önálló életvitelre. 

Góthné Doroszlay Edit - elnök, Napsugár Egyesület
- Szóval ez egy nagy lehetőség számukra is és hála istennek többször is előfordul - a Herényiek Házába is meg szoktak bennünket hívni, adventi műsorra, a virágúton is szoktunk szerepelni - tehát nem vagyunk igazán elszigetelt, csak magunknak élő csapat, hanem tényleg megmutatjuk magunkat a többségi társadalomnak, hogy ezáltal közelebb hozzuk őket is a sérült emberekhez.

A rendezvényen Hende Csaba országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, majd a vezetőség röviden ismertette az egyesület tevékenységét. Több művészeti csoportot - filmes szakkört, színjátszó csoportot, ének- és zenekart - is működtetnek, ők mutatkoztak be a műsorban, megmutatva, hogy a fogyatékkal élők rengeteget dolgoznak a sikerért, és képesek értéket létrehozni.

Koltai Balázs
- Nagyon szeretek játszani, Én még nem játszok semmiféle hangszeren, de Én nagyon élvezem az ilyesmit.

Tóth Olivér
- Igazából Én fogok majd xilofonizni, meg aztán énekelni fogunk, verseket fogunk szavalni. Olyan verseket, amiket mi magunk választottunk és akkor emellett még szoktam zongorázni is, de az most nem lesz. 

“Nem kell olyan farkas, amelyik húst nem eszik.”
Levetítették a Sugár/Érintő színjátszó csoport főszereplésével készült, A magányos farkas című filmet, amely az elfogadás fontosságára hívja fel a figyelmet, majd a Napsugár Zenekar prózai szövegrészletekkel és versekkel színesített zenés produkciója következett. 

“Madárka, madárka.”

Zárásként a közönséget is megénekeltették a fiatalok, majd állófogadással ért véget a gála.