Hírek

Elvesztek az érettségizők adatai

2010. február 08., 15:20
Számítógépes hiba okozta az érettségire jelentkezők adatainak elvesztését múlt csütörtökön. Az Oktatási Hivatal felé továbbított információknak csak egy része tűnt el, az iskoláknak viszont így is újra kell ellenőrizniük az összes végzős adatlapját. Ez több napos pluszmunkát jelenthet az intézményekben.

Egy hibaüzenet jelent meg a legtöbb középiskola központi adminisztrációs programjában pénteken. A kereskedelmi szakképzőben is megkapták a jelzést arról, hogy őket is érinti az adatvesztés. Futó István igazgató azonnal intézkedett arról, hogy a hiányzó információk ismét eljussanak az oktatási hivatalhoz.

Futó István igazgató, Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola
"Iskolánkban két tanuló adatai vesztek el. Ez nem jelentett problémát, ezeket hamar tudtuk pótolni."

Az igazgató azt mondja, a kereskedelmiben idén 106 végzős jelentkezik érettségire, hatvanan pedig előrehozott vizsgát tesznek. Idén február 15-e az érettségire jelentkezés határideje.

A csütörtöki számítógépes rendszerhiba komolyabb pluszmunkát nem jelentett az iskoláknak. A csütörtöki adatvesztéskor nem teljes lapok tűntek el, hanem csak egyes adatok. Mivel a jelentkezési lapokat csak kódszámok alapján rendszerezik, központi összegzés nincs arról, hány tanuló adatait kell pótolni. Az iskolák mindenesetre újra ellenőrzik a jelentkezéseket.

Az oktatási hivatal arra még nem adott pontos választ, kinek a hibájából történt az adatvesztés. A vizsgálat a hét végén zárul le.