Hírek

Tízévesek felvételiztek a Bolyaiban

2010. január 22., 16:30
Ma írták a központi felvételit azok a negyedikesek, akik nyolcosztályos gimnáziumba akarnak jelentkezni. Idén is csak a készségeket és nem a tárgyi tudást vizsgálták. Több mint nyolcvanan töltötték ki magyarból és matematikából az írásbeli feladatlapokat a város egyetlen nyolcosztályos gimnáziumában, a Bolyaiban.

A Bolyai igazgatójától megtudtuk, hogy idén az iskola negyedikes osztályainak összes tanulója megméretteti magát. Az elmúlt években voltak olyanok, akik csak a 8. osztály elvégzése után akartak határozni arról, milyen középiskolába jelentkeznek. A központi feladatlapokat kitöltők harmada viszont külső iskolából jött, mert itt, a gyakorló iskolában szeretne a 12. év után érettségizni.

Dr. Lenner Tibor igazgató, BOLYAI JÁNOS GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
„Most éppen a magyart írják, itt a szókincset és a nyelvhasználatot szondázza a feladatlap."

Az iskola öt osztálytermében feszült neki 81 gyerek előbb a magyar, majd a matematika feladatlapoknak. Nyelvtant nem, csupán a helyesírást vizsgálták a felvételiben. Matematikából pedig a negyedikesek gondolkodását mérték fel. Azok, akik most nem tudtak eljönni, január 28-án pótolhatják az írásbelit. Ők nem a mai feladatokat kapják, hiszen az már olvasható az Oktatási Hivatal honlapján. (www.oh.gov.hu)

Január 23-án a nyolcadikosok gimnáziumi felvételét tartják, úgy tudjuk, náluk is inkább a készségeikre, mint a lexikális tudásra kérdeznek rá a feladatlapok.