Hírek

Véget ért a félév

2010. január 20., 14:29
Megkezdődött a félévi értesítők kiosztása az általános- és a középiskolákban. Az első félév múlt pénteken ért véget, az iskoláknak egy hetük van arra, hogy megírják az ellenőrző könyveket. A Paragvári iskolában ma kapták kézhez a félévi bizonyítványaikat a diákok.


A Paragvári iskolában ma a negyedik óra volt a nap fénypontja. A diákok ekkor kapták meg felévi értesítőiket. A tanulók többsége ilyenkor már tisztában van vele, mire számíthat. Persze mindenki mást szeretne.

A 4.z-ben is nagyobb volt az izgalom a szokásosnál. Őket, csakúgy, mint a többi alsó tagozatost, még nem a hagyományos érdemjegyekkel értékeli a tanító nénijük.

A szöveges értékelés során különböző szempontok alapján dönthet a pedagógus. Külön vizsgálják a gyerekek órai aktivitását, önálló munkavégzési képességét, így sokkal összetettebb képet alkothatnak a gyerekekről, mint a szokásos  érdemjegyekkel.

Dallos Andrea - osztálytanító 4.z
"Sok munkát kíván, hogy az igazságtól legközelebbi állítást tudjuk aláhúzni."

A negyedikesek már jól tudják értelmezni a szöveges értékelést. Év végén már ők is érdemjegyeket kapnak.

Az ötödikeseket sem érték  váratlanul a bizonyítványban talált érdemjegyek. Az iskola szülői értekezleteken és fogadóórákon időben  tájékoztatja a szülőket gyermekük várható tanulmányi előmeneteléről.

Kőváriné  Fekete Marietta - igazgató, Paragvári iskola
"Ahol probléma van, ne adj isten bukás, ott a szülőt írásban értesítjük, behívjuk, hogy megoldást találjunk a problémákra."

Nem minden iskolában osztottak ma félévi bizonyítványokat. Az oktatási törvény szerint péntekig kell mindenkinek megkapnia az értesítőket.