Hírek

Jubilál a közgazdasági

2010. március 31., 16:10
120 éves fennállását ünnepli ebben a tanévben a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola. Az intézmény és az Öregdiákok Baráti Köre jubileumi ünnepséget szervezett ma az Agora - Művelődési és Sportházban.
Jubilál a közgazdasági

120 évvel ezelőtt indult Szombathelyen a kereskedelmi szakképzés a mai Horváth Boldizsár szakközépiskolában.
A diákok az évkönyvek dokumentumainak felhasználásával elevenítették meg a múltat és a jelent az Álomiskola című műsorukkal.
Az iskola nemcsak nevében hanem képzési szerkezetében is sokszor megújult és rangos helyet foglal el a hazai közgazdasági középiskolák sorában.


Stanglné Pintér Mária - igazgató, Horváth Boldizsár szakközépiskola
"A mai korban a közgazdasági, pénzügyi, kereskedelmi pálya még vonzóbb a gyerekeknek. Ezt jelzi, hogy a pénzügyi ágazatra mindig nagyon sokan jelentkeznek a diákok."


Négy szakmacsoportban szerezhetnek szakképesítést az iskola tanulói, akik rendszeresen kimagasló eredménnyel szerepelnek a tanulmányi versenyeken.


Sági József - tanár, Horváth Boldizsár szakközépiskola
"Az iskolánkba majdnem 600 tanuló jár, akiknek nagy része nem a városból, hanem a környékről, Vas megyéből jön. Természetesen nemcsak a városnak nemcsak az oktatási, hanem a kulturális életéhez is hozzájárulnak."


Az ünnepségen dr. Pálffy Dezső, öregdiák a névadót ábrázoló festményt adományozott az iskolának, dr. Sütő Kálmán pedig szalagot kötött az iskolazászlóra a 120 éves fennálás alkalmából.