A televízió csapata idén két kondérral indult a megmérettetésen.
Szöllősi Iván - igazgató, Szombathelyi Televízió
"Harcsapörköltet készítünk és vörösboros marhapörköltet. Én a harcsapörköltet kaptam a társaságtól, ez lesz az én feladatom. Még az elején vagyunk, de remélem, hogy el fogja nyerni a zsűri ízlését."
De körbenéztünk mások háza táján is. A szimfonikus zenekar először vett részt, és ők sem bízták a véletlenre, vadhús és hal rotyogott a bográcsban.
Radványiné Novák Judit - Savaria Szimfonikus Zenekar
"A vad az az őzpörköltet jelenti, a hal a bajai halászlét, saját gyúrt tésztával és a jó falat még kis édesség, a palacsinta, ami nyilván egy áfonyás palacsinta lesz."
De különlegességgel készültek a színészek is.
Dömötör Tamás - Weöres Sándor Színház
"Ez egy etelközi étel, fúziós konyha, kínai és magyar keverék, de még sose főztünk ilyet, ez az első."
A jó étkek mellett a jó hangulatért sem kellett a szomszédba menni. A sós ételek mellé jól csúszott a sör, bor, pálinka.
Végül a a Szombathelyi Televízió csapata 3. és 4. helyezést ért el a főztjével, második a Weöres Sándor Színház csapata, első helyezett pedig a szimfonikusok bajai halászleve lett.