Hírek

Savaria Gourmet Piknik

2020. január 17., 14:30

Újdonsággal bővül a szombathelyi programsorozat: a Savaria Gourmet Pikniken több tucatnyi ínyencséget kóstolhatnak majd a különleges ételek kedvelői. A május 2-3-ai esemény az eddigi street food fesztiválok sorát gazdagítja.

Savaria Gourmet Piknik

Tavasszal, május elején megnyílik a Csónakázótó szigete az ínyencek előtt. A sajtótájékoztatóval egybekötött előadáson kiderült, hogy a Savaria Gourmet Piknik-et hagyományteremtő szándékkal szervezi meg Németh Gyula(07:00) a Savaria Turizmus Nonprofit Kft-vel közösen, a város támogatásával.

Farkas Mónika - marketing menedzser
“Természetesen kulturális célt is szolgál, úgy gondoljuk, hogy Szombathely vevő ezekre a fesztiválokra, akár a Savaria Karnevált nézzük, vagy már street food fesztivál a Fő téren is előfordult, és nagyon sok ember látogatja.”

Francia, olasz, osztrák és hazai éttermek is megmutatják tudásukat a fesztiválon: Bocuse d’or és Michelin-díjas séfek is készítenek finomságokat az ínyenceknek. A szervezők szerint itt nem csak ételek lesznek, hanem “AZ” ételek. A (09:14) 32 éves olasz származású séf már nagyon készül a bemutatóra.

Fulvio Er Puchos Pischedda - francia chef
“A karrieremet 20 éves koromban kezdtem nagynevű Francia Michelin csillagos éttermekben. A stílusom egyszerű, figyelek a nyersanyagok minőségére amiből főzök. Nagymamám főztje, szenvedélye nagyban befolyásolt, ezt szeretném elhozni a magyar vendégeknek és megismertetni Önöket a konyhámmal, szenvedélyemmel.”

A szigetre kis faházakban települnek ki a sztárszakácsok, de - a street food jelleg ellenére - minden tekintetben különleges: az ételek jellege, az alapanyagok, de a felszolgálás tekintetében is. Lesz játszótér, VIP szektor és több csapatverseny is. A két napos rendezvényen mintegy hatezer vendégre számítanak. A kezdet is igen látványos lesz:  egy óriási, 300 kg-os tonhalat bontanak fel a közönség előtt. Két színpadon zajlanak majd a programok.

Farkas Mónika - marketing menedzser
“Az egyik színpadon a séfjeink fognak bemutatót tartani óránként, a másikon zenei fellépők lesznek, ezt nem koncert stílusban kell elképzelni, hanem egy aláfestő zene fog szólni a szigeten egész végig, jazz, zongora, gitár, kellemes zene.”

A tájékoztatón az esemény főszervezője, Németh Gyula a környezetvédelmi szempontokról is beszélt: azt kérte, a résztvevők kerüljék a műanyag szemetet, de a fertőtlenítésről és a helyes hulladékkezelésről is szó esett.