Hírek

Újabb haltelepítés

2013. június 12., 19:16

Közel 100 mázsa fogható pontyot telepített a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a vasi vizekbe. A legtöbb hal a szombathelyi Csónakázótóba került.

Újabb haltelepítés

Háromnyaras, fogható méretű pontyot telepítettek a vasi vizekbe. A horgászok ezt a halfajtát kedvelik leginkább.

Fürdős István halőr
“Ez egy tükörponty. Ez egy olyan 1,5-2 kiló. Úgy is hívjuk, hogy bőrösponty. Ez a horgászok kedvenc hala, mert nem kell pikkelyezni. Gyönyörű.”

A kora délutáni időpont miatt a horgászok nem igen kísérték figyelemmel a telepítést, de szóvivőjük, Varga Jánosné árgus szemeit a halakon tartotta.

Varga Jánosné
“Én valóban a horgászok szóvivője vagyok. Mindig tőlem kérdeznek mindent. Hol fogtak, mit fogtak? Nekem nagyon tetszenek. Szépek, fogható halak. Három nyaras halak. Voltak benne kisebbek is, de általában nagyobb, 2-3 kiló közöttiek. Nekem nagyon tetszik.”

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége összesen 9450 kilogramm pontyot telepített a vasi vizekbe. A legtöbbet a szombathelyi Csonakózótóba. Ide 1200 kilókerült

Fördős István halőr
“Ez idén a második telepítés, a nyári telepítés. Közel 100 mázsa halat telepítettünk ki a Vas megyei vízekbe. Főként pontyot, mert ez a horgászok kedvenc hala.”

A halasítás miatt a telepítés napjától általános horgászati tilalom lépett életbe Vas megyében. A pecások először szombaton reggel 6 órakor foghatnak azokból a pontyokból, melyeket szerdán helyeztek ki a tavakba, folyókba.