Hírek

Szombathelyi vívók a veterán EB-n

2015. június 04., 17:29

Két sportolóval képviseltette magát a Szombathelyi Vívóakadémia a Porecsben megrendezett veterán Európa-bajnokságon. Péter Tamás és Babos Csaba is egy-egy fordulón jutott túl.

Szombathelyi vívók a veterán EB-n

A Szombathelyi Vívóakadémia keretein belül a tehetséges fiatalok mellett több 40 év feletti, azaz veterán sportoló is gyakorlási és versenyzési lehetőséghez jut. A tréningeket átlagosan 10-15-en látogatják, közülük pedig négyen-öten rendszeresen pástra lépnek a korosztályos világ-, valamint Európa-bajnokságokon.

Babos Csaba versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Rendszeres edzéseink vannak. Hetente egy alkalommal kedden este edzünk itt a vívóteremben. Emellett persze nem csak az edzések számítanak, hanem vannak megmérettetési lehetőségek is. Rendszeressé váltak most már Európában a veterán vívóversenyek. Erre van módunk eljutni.”

Idén a horvátországi Porecsben rendezték meg a veterán vívók Európa-bajnokságát. A pástra lépő közel 1200 sportoló között volt két szombathelyi is: Babos Csaba és Péntek Tamás képviselte a vasi színeket.

Péntek Tamás versenyző, Szombathelyi Vívóakadémia
“Rendkívül nagy öröm volt a számunkra, hogy kijutottunk egy ilyen komoly versenyre. Gyakorlatilag a veterán vívásban a világbajnokság és az Európa-bajnokság az, ami jelentős létszámot mozgat meg. Most is talán az utóbbi idők egyik legnagyobb létszámú versenyzőgárdája gyűlt össze.”

A két szombathelyi vívó a tőrözők  50 esztendős korosztályában lépett pástra. A 128-as táblán mindketten egy-egy kört mentek, azaz a legjobb 64 között végeztek.