Hírek

Szlalombajnokság

2010. április 07., 12:37

Szombathelyen tartották az országos szlalomverseny bajnokság második fordulóját. 14 kategóriában összesen 36 versenyző indult az amatőr megmérettetésen. Az itt szerzett pontszámok beleszámítanak majd a 10 fordulós országos bajnokság végeredményébe.

Szlalombajnokság


Szombat délelőtt a próbakör után egyesével rajtoltak el az autósok a 11-es Huszár úti laktanya területén kialakított szlalompályán. A 113-as számmal induló szombathelyi versenyző bizakodva indult neki a pályának.

Balikó Tamás - versenyző, Szombathely
"Nekem tetszik, igazából az autó erre lett kiépítve, kisebb mint az átlagos autó, a többieké. Igazából azért választottuk az OSZAK-ot, mert ehhez az autóhoz van építve a pályák nagy része, ezáltal én úgy gondolom, hogy nekünk jó ez."

A versenyzők az autók felkészítési fokától, nemtől és kortól függően több kategóriában indulhattak, így például utcai, tuning, junior és női osztályban. Ezen a versenyen nemcsak a nagy sebesség számít, az is fontos, milyen ügyesen forgatják a kormányt az indulók.

Rácz Attila - szervező
"Bójákkal van nehezítve a pálya, direkt ezért, hogy minél precízebben menjenek végig rajta. A bóján egy teniszlabda van, ha ezt leverik, büntetéseket is kapnak, úgyhogy mindenképpen az a cél, hogy minél pontosabban menjenek."

A végső eredmény végül a három forduló időeredményei alapján állt össze. A szombathelyi versenyzők jól teljesítettek. A 113-as számmal induló Balikó Tamás például az összesítésben a 8. helyen végzett ezen a fordulón.